Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

ADSL STOPPED WORKING?

Greetings.

Suddenly a few days ago, my ADSL stopped talking to the world. I can ping within my local network, and I can even ping the Dialer1 address... but

when I telnet to the router itself (1751V 12.3) it just doesn't respond at all when I try to ping the world, or the

Dialer1 ip address. Not being real sharp on this stuff, my first thought was that it had to be routing... all of the interfaces looked like there were up and running...carrier detect was running on the ADSL card.. and nothing had changed that I am aware of.

Here is the config

Homeland#show config

Using 3433 out of 29688 bytes

!

version 12.3

no parser cache

no service pad

service timestamps debug datetime msec

service timestamps log datetime msec

service password-encryption

!

hostname Homeland

!

boot-start-marker

boot-end-marker

!

enable secret 5 MYPASSWORD

enable password 7 MYPASSWORD

!

no aaa new-model

!

resource policy

!

memory-size iomem 15

clock timezone CST -5

mmi polling-interval 60

no mmi auto-configure

no mmi pvc

mmi snmp-timeout 180

ip subnet-zero

!

!

no ip dhcp use vrf connected

!

!

ip telnet hidden addresses

ip cef

ip domain list visi.com

ip domain name visi.com

ip name-server 209.98.98.98

ip name-server 208.42.42.42

ip name-server 10.10.12.9

password encryption aes

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

username enable password 7 MYPASSWORD

!

!

!

!

interface FastEthernet0/0

ip address 10.10.10.1 255.255.255.0

ip nat inside

ip virtual-reassembly

ip tcp adjust-mss 1432

speed auto

full-duplex

!

interface FastEthernet0/1

switchport access vlan 2

duplex full

speed 100

pppoe enable

!

interface FastEthernet0/2

switchport access vlan 2

speed 100

auto discovery qos

!

interface FastEthernet0/3

switchport access vlan 2

!

interface FastEthernet0/4

switchport access vlan 2

duplex full

speed 100

!

interface ATM1/0

description MAIN OUTPUT TO THE REAL WORLD

no ip address

ip nat outside

ip virtual-reassembly

logging event atm pvc state

no atm ilmi-keepalive

dsl operating-mode auto

pvc 0/32

encapsulation aal5mux ppp dialer

dialer pool-member 1

!

!

interface Vlan1

ip address 10.10.11.1 255.255.255.0

!

interface Vlan2

ip address 10.10.12.1 255.255.255.0

ip nat inside

ip virtual-reassembly

auto discovery qos

!

interface Dialer1

ip address XXX.XXX.XXX.XXX 255.255.255.252

ip nat outside

no ip virtual-reassembly

encapsulation ppp

no ip route-cache cef

no ip route-cache

dialer pool 1

dialer-group 1

ppp authentication chap pap callin

ppp chap hostname DMYHOSTNAME

ppp chap password 7 MYPASSWORD

ppp pap sent-username MYUSERNAME password 7 MYPASSWD

no routing dynamic

!

ip default-gateway 10.10.12.1

ip classless

ip route profile

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer1

ip http server

!

ip nat translation tcp-timeout 345600

ip nat translation udp-timeout 345600

ip nat translation finrst-timeout 345600

ip nat translation dns-timeout 345600

ip nat inside source list 102 interface Dialer1 overload

!

!

access-list 102 permit ip 10.10.0.0 0.0.255.255 any

dialer-list 1 protocol ip permit

!

!

control-plane

!

!

Naturally tried reboots, power intialization and such...without any luck. Looks like routing, no?

So where should I look?

1 REPLY
New Member

Re: ADSL STOPPED WORKING?

Perhaps not clear enough.

If I telnet onto the router itself, I can ping anything through the FastE ports, but Dialer1 and

ATM1/0 doesn't answer.

205
Views
0
Helpful
1
Replies
CreatePlease login to create content