Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

can't telnet or ping through 3550 trunk link, but everything else works??

I have setup a 3550 int gig0/1 as a trunk link , no negotiate, permitting ALL vlan's. I have the native VLAN as vlan1 on both ends of the fiber trunk link. The other end of the link is a 4006 GIG card which also has vlan 1 as it's native vlan, also set to no negotiate for the trunk. I have set the appropriate switchport access on the 3550 and added the ip helper-address to point to the dhcp server that holds it's coorisponding ip pool and that works fine. For some reason I can't ping or telnet to the mngt. IP I put on VLAN1. Does anyone know what's going on here. I'll continue to troubleshoot.

Thanks,

Alonzo

5 REPLIES
Cisco Employee

Re: can't telnet or ping through 3550 trunk link, but everything

Can you try trunking mode "on" and see if it makes any difference? Also can you paste the relevant config from both the 3550 and 4006? The following page should be helpful as well

http://www.cisco.com/warp/public/473/#Trunking

New Member

Re: can't telnet or ping through 3550 trunk link, but everything

Did you put vlan 1 config under the ethernet interface on the router so router can do the routing between vlans?

New Member

Re: can't telnet or ping through 3550 trunk link, but everything

4006 trunk config................

CORE-A> (enable) show trunk 6/1

* - indicates vtp domain mismatch

Port Mode Encapsulation Status Native vlan

-------- ----------- ------------- ------------ -----------

6/1 nonegotiate dot1q trunking 1

Port Vlans allowed on trunk

-------- ---------------------------------------------------------------------

6/1 1-1005

Port Vlans allowed and active in management domain

-------- ---------------------------------------------------------------------

6/1 1,48-55,80,220

Port Vlans in spanning tree forwarding state and not pruned

-------- ---------------------------------------------------------------------

6/1 1,48-55,80,220

CORE-A> (enable)

vtp info for 4006.............

CORE-A> (enable) show vtp domain

Domain Name Domain Index VTP Version Local Mode Password

-------------------------------- ------------ ----------- ----------- ----------

TEXAS 1 2 server configured

Vlan-count Max-vlan-storage Config Revision Notifications

---------- ---------------- --------------- -------------

15 1023 18 disabled

Last Updater V2 Mode Pruning PruneEligible on Vlans

--------------- -------- -------- -------------------------

disabled disabled 2-1000

Here is the 3550 info:

CCW-IDF2-CSW1#show int trunk

Port Mode Encapsulation Status Native vlan

Gi0/1 on 802.1q trunking 1

Port Vlans allowed on trunk

Gi0/1 1-4094

Port Vlans allowed and active in management domain

Gi0/1 1,48-55,80,220

Port Vlans in spanning tree forwarding state and not pruned

Gi0/1 1,48-55,80,220

CCW-IDF2-CSW1#

vtp info for 3550.............

CCW-IDF2-CSW1#show vtp stat

VTP Version : 2

Configuration Revision : 18

Maximum VLANs supported locally : 1005

Number of existing VLANs : 15

VTP Operating Mode : Client

VTP Domain Name : TEXAS

VTP Pruning Mode : Disabled

VTP V2 Mode : Disabled

VTP Traps Generation : Disabled

MD5 digest : 0xDC 0x79 0x50 0x70 0x15 0xFB 0xD3 0xF5

You know by looking @ this output myself I can see the the prune eligible vlans are only 2-1000 Why is the 4006 showing this?? I think this is the problem???

New Member

Re: can't telnet or ping through 3550 trunk link, but everything

Looks like you might have a layer 3 problem here. did you configure a gateway on your management interface?

New Member

Re: can't telnet or ping through 3550 trunk link, but everything

You'll never be able to prune VLAN 1. If you have layer 2 connectivity & you're trunking ok, then you might have the wrong (or no) gateway IP. Just my .02

195
Views
5
Helpful
5
Replies
CreatePlease to create content