Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Cannot Ping

Hi,

I seem to be having problems pinging the directly connected router.

My interfaces at both routers are UP/UP. But cannot ping the other end.When I ping from my Node to the CPE router I get U.U.U.U. and when I ping the node from the CPE I get .....

Here is what I have configured at node

sh int s2/1/0

Serial2/1/0 is up, line protocol is up

Hardware is cyBus E3 Serial

Internet address is X.X.X.X/30

MTU 4470 bytes, BW 16384 Kbit, DLY 200 usec, rely 255/255, load 1/255

Encapsulation PPP, crc 16, loopback not set

Keepalive set (10 sec)

LCP Open

Open: IPCP

Last input 00:00:07, output 00:00:07, output hang never

Last clearing of "show interface" counters never

Queueing strategy: fifo

Output queue 0/40, 0 drops; input queue 0/75, 0 drops

5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

282856 packets input, 6005764 bytes, 0 no buffer

Received 0 broadcasts, 0 runts, 0 giants, 0 throttles

0 parity

0 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored, 0 abort

262657 packets output, 4436987 bytes, 0 underruns

0 output errors, 0 applique, 1 interface resets

0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

1 carrier transitions

LC=up CA=down TM=down LB=down TA=down LA=down

sh controllers serial 2/1/0

Serial2/1/0 -

Mx E3(2) HW Revision 0x3, FW Revision 3.91

Framing is g751, Clock Source is Internal, National Bit is 0

Bandwidth limit is 34010, DSU mode 0

Data in current interval (354 seconds elapsed):

0 Line Code Violations, 0 P-bit Coding Violation

0 C-bit Coding Violation

0 P-bit Err Secs, 0 P-bit Sev Err Secs

0 Sev Err Framing Secs, 0 Unavailable Secs

0 Line Errored Secs, 0 C-bit Errored Secs, 0 C-bit Sev Err Secs

Total Data (last 24 hours)

0 Line Code Violations, 0 P-bit Coding Violation,

0 C-bit Coding Violation,

0 P-bit Err Secs, 0 P-bit Sev Err Secs,

0 Sev Err Framing Secs, 0 Unavailable Secs,

0 Line Errored Secs, 0 C-bit Errored Secs, 0 C-bit Sev Err Secs

No alarms detected.

On the CPE router this is what I have got

sh int s1/0

Serial1/0 is up, line protocol is up

Hardware is M1T-E3 pa

Internet address is X.X.X.X/30

MTU 4470 bytes, BW 16384 Kbit, DLY 200 usec,

reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255

Encapsulation PPP, LCP Open

Open: IPCP, crc 16, loopback not set

Restart-Delay is 0 secs

Last input 00:09:35, output 00:00:00, output hang never

Last clearing of "show interface" counters 6w5d

Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0

Queueing strategy: fifo

Output queue: 0/40 (size/max)

5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

342418 packets input, 5773924 bytes, 0 no buffer

Received 0 broadcasts, 0 runts, 0 giants, 0 throttles

0 parity

1181777058 input errors, 152531911 CRC, 0 frame, 731491380 overrun, 34122812 ignored, 297753767 abort

369165 packets output, 7862120 bytes, 0 underruns

0 output errors, 0 applique, 8 interface resets

sh controllers Serial 1/0

M1T-E3 pa: show controller:

PAS unit 0, subunit 0, f/w version 3-92, rev ID 0x2800001, version 3

idb = 0x632BDBD0, ds = 0x632BF378, ssb=0x632BF6AC

Clock mux=0x30, ucmd_ctrl=0x0, port_status=0x1

Serial config=0x8, line config=0x1B0202

maxdgram=4584, bufpool=128Kb, 256 particles

rxLOS inactive, rxLOF inactive, rxAIS inactive

txAIS inactive, rxRAI inactive, txRAI inactive

line state: up

cable type : E3 cable, received clockrate 34015923

base0 registers=0x3C800000, base1 registers=0x3C802000

rx_base0 registers=0x3C820000, rx_base1 registers=0x3C822000

mxt_ds=0x63BD66A4, rx ring entries=124, tx ring entries=254

statring=0x7167840, statr shadow=0x632C154C, stat_head=234

plus_pa: rx_statring=0x71F9940, rx_statr shadow=0x632C1D78, rx_stat_head=36

rxring=0x7166A20, rxr shadow=0x632C0F20, rx_head=27

txring=0x728C940, txr shadow=0x632C21A4, tx_head=134, tx_tail=134, tx_count=0

throttled=0, enabled=0

halted=0, last halt reason=0

Microcode fatal errors=0

rx_no_eop_err=0, rx_no_stp_err=0, rx_no_eop_stp_err=0

2 REPLIES
New Member

Re: Cannot Ping

Although you have interface ' up/up ' you do not have a healthy DSU/line condition. ie CA is down, TA is down on your interface ;

LC=up CA=down TM=down LB=down TA=down LA=down

another clue to the line problem or misconfiguration is the vast number of errors clocking up at the CPE end;

1181777058 input errors, 152531911 CRC, 0 frame,

DCE Available (CA) indicates that the DCE data service unit (DSU) is prepared to send and receive data to and from the DTE. DTE Available (TA) indicates the DTE is prepared to send and receive data to and from the DCE (DSU). Data transmission can begin only after both CA and TA have been asserted.

Loopback Circuit C (LC) is software-controlled to request a loopback by the DCE to the DTE. The loopbacks LA and LB enable the system diagnostics to verify the links between the DTE and DCE. LA and LB are sent from the DTE to request loopbacks in the DSU. LC is sent by the DCE (DSU) to request loopbacks from the DTE; by default, LC is inhibited by software.

best of luck !

nxg
New Member

Re: Cannot Ping

.

98
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease login to create content