Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

Cat4006 strange boot

I've noticed a very strange Cat4006 boot behaviour:

After switching it off/on there was an old config version loaded. It seemed like not all config changes I've made during some time were saved. I'm running CatOS 7.2(1), Bootstrap 5.4(1).

sh boot output is following:

BOOT variable = bootflash:cat4000-k8.7-2-1.bin,1;bootflash:cat4000.6-1-1.bin,1;

CONFIG_FILE variable =

Configuration register is 0x2

ignore-config: disabled

auto-config: non-recurring

console baud: 9600

boot: image specified by the boot system commands

The lost changes were some VLAN assignments (maybe something else, I've had to fix it quickly, so I copied the backed-up config to flash, set boot auto-config to that file ant resetted the switch - everything was OK then).

I'vo noticed something similar in the past with CatOS 5.4.2 - after power failure the switch loaded without any config, only the sc0 IP address was correct. But this was something else.

I've also noticed with CatOS 6.2.2 that after quick enabling/disabling HTTP server on the switch flash became unavailable. But again, this is something else.

Maybe setting config mode to text would prevent this problem in the future....

Does anybody have any experience with this kind of problems?

Thanks in advance,

Milan

2 REPLIES
Cisco Employee

Re: Cat4006 strange boot

Keep in mind, that downgrading software will result in loss of config.

However, it does not look like you downgraded software, but just did a power reset. Currently, we are investigating an issue where the VLAN configuration is supposedly lost on reboot. We have not been able to verify it yet in the TAC.

Can you post what modules you have in the chassis and does the show logging buffer -1023 say anything about NVRAM unconvertable?

Re: Cat4006 strange boot

Thanks for your quick replay.

sh mod

Mod Slot Ports Module-Type Model Sub Status

--- ---- ----- ------------------------- ------------------- --- --------

1 1 2 1000BaseX Supervisor WS-X4013 no faulty

2 2 48 10/100BaseTx Ethernet WS-X4148-RJ no ok

3 3 48 10/100BaseTx Ethernet WS-X4148-RJ no ok

6 6 6 1000BaseX Ethernet WS-X4306 no ok

Mod Module-Name Serial-Num

--- -------------------- --------------------

1 JAB050807GX

2 JAE044801HB

3 JAE0448027N

6 JAB040805AL

Mod MAC-Address(es) Hw Fw Sw

--- -------------------------------------- ------ ---------- -----------------

1 00-05-5e-25-28-00 to 00-05-5e-25-2b-ff 1.3 5.4(1) 7.2(1)

2 00-04-9a-2e-fb-30 to 00-04-9a-2e-fb-5f 2.3

3 00-04-9a-2f-ac-00 to 00-04-9a-2f-ac-2f 2.3

6 00-10-7b-fa-c7-6e to 00-10-7b-fa-c7-73 2.0

The faulty Supervisor status is caused by power supply:

2002 Jun 22 13:33:10 %SYS-2-PS_NFANFAIL:Power supply 3 and power supply fan failed

There is nothing about NVRAM unconvertable in the logging buffer - but remember I rebooted the system once more to load the config file from flash.

Regards,

Milan

97
Views
0
Helpful
2
Replies