Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Webcast-Catalyst9k
New Member

Connects to 3560 but not 6506

Hi all,

I have a very weird problem with a 6506 connecting to a 3750 over single mode fibre.

The connection is single mode fibre using LX/LH Gbics. When i try to connect using the 6506 the connection shows as down/down. If i replace the 6506 with a 3560 - remove the g-bic and patch lead, and plug it into 3560 and it works.

So fibre is ok, gbic is ok, fibre patch leads are ok. I have tried various ports on the 6506 but all the same. I have one working link of similar setup working on the same card on the 6506.

Ports are all setup identically.

Any ideas guys??

2 REPLIES

Re: Connects to 3560 but not 6506

One of the GBICs might be marginal. Have you tried replacing them?

I know you say they are all set up the same, but could you post the configs of all 4 ports concerned?

Kevin Dorrell

Luxembourg

New Member

Re: Connects to 3560 but not 6506

I haven't tried replacing the gbics.

There is also a second link to a 6509, which doesn't connect either but connects to the 3560.

Here are the configs

6506:

Int G1/14

description To 3750

switchport

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk allowed vlan 27,39,43,60,78,304

switchport mode trunk

no ip address

Int G1/13

description to 6509

switchport

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk allowed vlan 15,27,28,39,145,302

switchport mode trunk

no ip address

3750:

description To 6506 G1/14

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk allowed vlan 27,39,43,60,78,304

switchport mode trunk

6509:

set port name 1/2 Link to 6506

set trunk on dot1q 15,27-28,39,145,302

155
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content