Cisco Support Community
Community Member

Debug message with STP

Hello all,

I'm getting this debug message on the console of one of my 2900M XL switches. Can anyone shed some light if they have experience with this message?

%SCHED-2-EDISMSCRIT: Critical/high priority process STP Queue Handler may not dismiss.

-Process= "STP Queue Handler", ipl= 0, pid= 58

-Traceback= 1DD988 13F97C 159F1C 15B960 15A078 279284 279E1C 1E68302 42 03

Also, I'm getting this message...

1d04h: CPU Interface 0 storage notify failed on queue 1

Community Member

Re: Debug message with STP

I pasted your log message on the Output Interpreter tool and got the following:

%SCHED-2-EDISMSCRIT (x1): Critical/high priority process [chars] may not dismiss.

Explanation: Each process executes at a specified priority level. Higher priority processes must use the new scheduler primitives, although lower priority

processes can use primitives from either the new or old scheduler. A higher priority process attempted to use an old scheduler primitive.

Could you post the outputs of show stacks, show alignment and show exception as well.



Community Member

Re: Debug message with STP


Minimum process stacks:

Free/Size Name

5036/6000 mflash init

5068/6000 CPU Interface POST

1856/3000 Switch Parameters Initialization Process

2332/3000 Module Management Process

5440/6000 Ethernet Controller Init

7032/12000 malibu static front-end post

2760/3000 Address Aging Init

1932/3000 Address Table Init

5500/6000 malibu post

5648/6000 VTP Malibu Shim Process

5588/6000 Frank Mainboard Init

4932/6000 Del Mar Init

8792/12000 Init

2624/3000 Inline Power

5488/6000 atm Init

5516/6000 malibu init

7840/9000 DHCP Client

8888/12000 Exec

4452/6000 CDP Protocol

8888/12000 Virtual Exec

9504/12000 HTTP Server

Interrupt level stacks:

Level Called Unused/Size Name

4 64928926 7756/9000 CPU NETWORK INTERFACE CHIP

6 1194534 8940/9000 403 SERIAL VECTOR

CCW-PINET-BLUE-ROOM-CSW#show exception

(no output)

P.S. I have port groups assigned to the switch on FX modules. Here is the config....again, it's a 2924MXL switch.

IOS Version 12.0(5)WC3b

These switches are in my TEST LAB and this is what the config reads....

ROOM-CSW#show run

Building configuration...

Current configuration:


version 12.0

no service pad

service timestamps debug uptime

service timestamps log uptime

service password-encryption


hostname -CSW


enable secret 5 ^^%^%^&%&^%&^%&^%&^%&^

enable password 7 &^*^*&%&^$%^$%^$&%^*!

username GOD privilege 15 password 7 *&^(&*^^&%^&%$^&






ip subnet-zero



interface FastEthernet0/1

spanning-tree portfast


interface FastEthernet0/2

spanning-tree portfast


interface FastEthernet0/3

spanning-tree portfast


interface FastEthernet0/4

spanning-tree portfast



..... Text omitted ......

interface FastEthernet0/24

spanning-tree portfast


interface FastEthernet1/1

description 100FX LINK TO

port group 1

spanning-tree portfast


interface FastEthernet1/2

description 100FX LINK TO

port group 2

spanning-tree portfast


interface VLAN1

ip address

no ip directed-broadcast

no ip route-cache


ip default-gateway

no cdp run

snmp-server engineID local xxxxx

snmp-server community ????? RW


line con 0

exec-timeout 0 0

logging synchronous

login local

transport input none

stopbits 1

line vty 0 1

login local




Cisco Employee

Re: Debug message with STP

What software version are you running? Take a look at the following bug

CreatePlease to create content