Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Eigrp Routing issues

Please see txt file with all the info.

Summary-

Want use EIGRP as my primary routing protocol between two sites. If connecting Layer 2 circuit betweens sites fails, floating static routes will take over and direct traffic to a vpn device.

Problems:

1.Can't get EIGRP to redistribute static routes between sites. So my floating static routes are sending traffic over the VPN not the ethernet interfaces.

2. Also getting the "Neighbor xxx not on common subnet for VlanXXX"

Thanks

6 REPLIES

Re: Eigrp Routing issues

I wasn't able to look closely at your config attachment. But, I see a problem with the config.

1. Your static routes aren't being redistributed into EIGRP because you are missing metric for redistributed routes. Try this 'redistribute static metric 10000 1000 255 1 1500' under EIGRP.

2. Neighbor xxx not on common subnet indicates the router is receiving an EIGRP hello packet on an interface from another device on a different subnet. Check the IP/subnet mask.

Let us know how it goes.

Pls. rate all helpful posts.

HTH,

Sundar

New Member

Re: Eigrp Routing issues

thanks for the input. I didn't think I needed a static metric if static routes were used. thought the metric was for rip/ospf etc.

The two sites connect to each other via a 100meg layer 2 "shared" subnet on vlan192. Vlan192 will be doing "geo-clustering" for SQL and MS-exchange. So it just looks like one big Layer2 network.

Site 1=192.168.0.2 /22

Site 2=192.168.3.6/22

Site 1's default route is 192.168.3.6. it pulls all traffic from site two.

My topology shows EIGRP only on the Vlan192 on both sites. that is the only common interface that connects the two sites

Will give the metrics a try when I get in the office tomorrow.

New Member

Re: Eigrp Routing issues

Redistribute static did not work. My site two is not redistributing the static routes into EIGRP. Site 1 is not getting my site2 static router, so my floating statics are directing 192.168.150.x, 70,x, etc to my 10.20.2.254 gateway, not using EIGRP and going via 192.168.3.6

Site1:

router eigrp 700

redistribute static metric 10000 1000 255 1 1500

network 10.20.0.0 0.0.255.255

network 192.168.0.0 0.0.3.255

no auto-summary

eigrp stub connected summary

no eigrp log-neighbor-changes

!

ip classless

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.3.6

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.20.2.254 240

ip route 10.20.242.0 255.255.255.0 10.20.255.254

ip route 10.20.243.0 255.255.255.0 10.20.255.254

ip route 10.20.244.0 255.255.255.0 10.20.255.254

ip route 10.20.245.0 255.255.255.0 10.20.255.254

ip route 10.20.246.0 255.255.255.0 10.20.255.254

ip route 10.20.247.0 255.255.255.0 10.20.255.254

ip route 10.20.251.0 255.255.255.0 10.20.255.253

ip route 10.25.0.0 255.255.0.0 10.20.2.254 240

ip route 10.27.0.0 255.255.0.0 10.20.2.254 240

ip route 10.120.0.0 255.255.0.0 10.20.2.254 240

ip route 10.135.8.13 255.255.255.255 10.20.2.254 240

ip route 10.223.1.63 255.255.255.255 10.20.2.254 240

ip route 10.223.2.204 255.255.255.255 10.20.2.254 240

ip route 192.168.0.0 255.255.252.0 10.20.2.254 240

ip route 192.168.10.0 255.255.255.0 10.20.2.254 240

ip route 192.168.15.0 255.255.255.0 10.20.2.254 240

ip route 192.168.20.0 255.255.255.0 10.20.2.254 240

ip route 192.168.70.0 255.255.255.0 10.20.2.254 240

ip route 192.168.150.0 255.255.255.0 10.20.2.254 240

Gateway of last resort is 192.168.3.6 to network 0.0.0.0

S 192.168.15.0/24 [240/0] via 10.20.2.254

S 192.168.150.0/24 [240/0] via 10.20.2.254

S 192.168.10.0/24 [240/0] via 10.20.2.254

S 192.168.20.0/24 [240/0] via 10.20.2.254

10.0.0.0/8 is variably subnetted, 10 subnets, 4 S 10.27.0.0/16 [240/0] via 10.20.2.254

S 10.25.0.0/16 [240/0] via 10.20.2.254

S 10.223.2.204/32 [240/0] via 10.20.2.254

C 10.20.2.0/24 is directly connected, Vlan2

D 10.120.50.0/23 [90/3072] via 192.168.3.9, 16:05:51, Vlan192

D 10.120.40.0/23 [90/3072] via 192.168.3.9, 19:07:23, Vlan192

D 10.120.2.0/24 [90/3072] via 192.168.3.9, 16:37:30, Vlan192

S 10.120.0.0/16 [240/0] via 10.20.2.254

S 10.135.8.13/32 [240/0] via 10.20.2.254

S 10.223.1.63/32 [240/0] via 10.20.2.254

S 192.168.70.0/24 [240/0] via 10.20.2.254

S* 0.0.0.0/0 [1/0] via 192.168.3.6

C 192.168.0.0/22 is directly connected, Vlan192

See next reply for Site2

New Member

Re: Eigrp Routing issues

-------------------

Site2:

router eigrp 700

redistribute static metric 10000 1000 255 1 1500

network 10.120.0.0 0.0.255.255

network 10.223.2.204 0.0.0.0

network 192.168.0.0 0.0.3.255

no auto-summary

eigrp stub connected summary

no eigrp log-neighbor-changes

no eigrp log-neighbor-warnings

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.120.2.254

ip route 10.20.0.0 255.255.0.0 10.120.41.250 240

ip route 10.135.8.13 255.255.255.255 192.168.0.65

ip route 10.223.1.63 255.255.255.255 192.168.0.65

ip route 10.223.2.204 255.255.255.255 192.168.0.65

ip route 10.225.2.34 255.255.255.255 192.168.0.65

ip route 192.168.11.0 255.255.255.0 10.120.2.254

ip route 192.168.15.0 255.255.255.0 10.120.2.254

ip route 192.168.20.0 255.255.255.0 10.120.2.254

ip route 192.168.70.0 255.255.255.0 10.120.2.254

ip route 192.168.150.0 255.255.255.0 10.120.2.254

S 192.168.15.0/24 [1/0] via 10.120.2.254

S 192.168.150.0/24 [1/0] via 10.120.2.254

S 192.168.11.0/24 [1/0] via 10.120.2.254

S 192.168.20.0/24 [1/0] via 10.120.2.254

10.0.0.0/8 is variably subnetted, 9 subnets, 4 masks

S 10.223.2.204/32 [1/0] via 192.168.0.65

D 10.20.2.0/24 [90/3072] via 192.168.0.182, 19:10:47, Vlan192

S 10.20.0.0/16 [240/0] via 10.120.41.250

C 10.120.50.0/23 is directly connected, Vlan50

C 10.120.40.0/23 is directly connected, Vlan40

C 10.120.2.0/24 is directly connected, Vlan2

S 10.135.8.13/32 [1/0] via 192.168.0.65

S 10.225.2.34/32 [1/0] via 192.168.0.65

S 10.223.1.63/32 [1/0] via 192.168.0.65

S 192.168.70.0/24 [1/0] via 10.120.2.254

S*0.0.0.0/0 [1/0] via 10.120.2.254

C 192.168.0.0/22 is directly connected, Vlan192

Still not seeing Static routes being redistributed into Eigrp on either side.

Thoughts?

New Member

Re: Eigrp Routing issues

Hi, I believe it is your stub command causing the redistribution issue. Try eigrp stub connected static and see if that works.

New Member

Re: Eigrp Routing issues

YES!!!! that was it, now my static routes are flowing

481
Views
0
Helpful
6
Replies