Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Webcast-Catalyst9k
New Member

Frame-Relay from a 7206 to a MartisDXX

I am attempting to connect a single E1 channel to a Martis DXX using frame-relay.

Till now, no success.

I have setup a subinterface which has the state of "interface up, line protocol up".

The subinterface has an address.

The cisco is sending LMI requests, but receiving no answer.

I can ping the subinterface from outside the router (my pc) but cannot ping it from the router itself.

I have gone through documents, but so far I am at a loss.

Lutz.

2 REPLIES
VIP Purple

Re: Frame-Relay from a 7206 to a MartisDXX

Hello,

can you post your configuration ? As far as I remember, in order to ping the interface from your router, you need to map a local DLCI to the IP address of that router.

Regards,

GP

New Member

Re: Frame-Relay from a 7206 to a MartisDXX

interface Serial3/6:0

description Frame-Relay Test

bandwidth 64

no ip address

no ip directed-broadcast

no ip proxy-arp

encapsulation frame-relay IETF

no fair-queue

no frame-relay broadcast-queue

!

interface Serial3/6:0.1 point-to-point

bandwidth 64

ip address xxx.xxx.xxx.xxx 255.255.255.252

no ip directed-broadcast

no cdp enable

frame-relay interface-dlci 100

And here some "Show" commands:

show frame-relay pvc

PVC Statistics for interface Serial3/6:0 (Frame Relay DTE)

Active Inactive Deleted Static

Local 1 0 0 0

Switched 0 0 0 0

Unused 0 0 0 0

DLCI = 100, DLCI USAGE = LOCAL, PVC STATUS = ACTIVE, INTERFACE = Serial3/6:0.1

input pkts 0 output pkts 7168 in bytes 0

out bytes 525358 dropped pkts 0 in FECN pkts 0

in BECN pkts 0 out FECN pkts 0 out BECN pkts 0

in DE pkts 0 out DE pkts 0

out bcast pkts 0 out bcast bytes 0

pvc create time 04:26:13, last time pvc status changed 00:48:08

#show frame-relay lmi

LMI Statistics for interface Serial3/6:0 (Frame Relay DTE) LMI TYPE = CCITT

Invalid Unnumbered info 0 Invalid Prot Disc 0

Invalid dummy Call Ref 0 Invalid Msg Type 0

Invalid Status Message 0 Invalid Lock Shift 0

Invalid Information ID 0 Invalid Report IE Len 0

Invalid Report Request 0 Invalid Keep IE Len 0

Num Status Enq. Sent 1619 Num Status msgs Rcvd 1614

Num Update Status Rcvd 0 Num Status Timeouts 7

The funny thing is that I seem to be getting LMI status reports accross, but no data.

I have tried a number of configs, but none seem to get the data going.

show int ser 3/6:0.1

Serial3/6:0.1 is up, line protocol is up

Hardware is Multichannel E1

Internet address is xxx.xxx.xxx.xxx/30

MTU 1500 bytes, BW 64 Kbit, DLY 20000 usec,

reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255

Encapsulation FRAME-RELAY IETF

Oh, and in case there is any misunderstanding - the pc I use to ping the interface on the router is on some other ethernet interface of that router, there is NO traffic going across the FR link.

On the FR 'link' I have the 7206 router on one side and a Tellabs 8110 bridge on the other.

123
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content