Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Webcast-Catalyst9k
New Member

Invisible Bad subcommand when upgrading to 12.3(2)T1

Hello,

I tried to upgrade a 7500 router to IOS 12.3(2)T1 from 12.2, but I get this error when I type: "show running"

{

*Oct 12 10:22:50: %PARSER-3-BADSUBCMD: Unrecognized subcommand 0 in interface command 'media-type'

}

I get 3 lines of this error. I have 3 FastEthernet interfaces on this router, so I thought it must be the configuration for those cards.

So when I go:

{

riy-c2#sh run interface FastEthernet1/0/0

Building configuration...

Current configuration : 73 bytes

!

interface FastEthernet1/0/0

no ip address

shutdown

full-duplex

end

riy-c2#

*Oct 12 10:32:19: %PARSER-3-BADSUBCMD: Unrecognized subcommand 0 in interface command 'media-type'

}

I don't know why it would say bad subcommand since there isn't much in the interface configuration.

Does anybody know what could be the problem? Solution?

regards,

-Osama I. Dosary

8 REPLIES
Silver

Re: Invisible Bad subcommand when upgrading to 12.3(2)T1

Try typing in 'no media-type' under your interfaces.

You can also try copying configuration to a TFTP server, erasing the config and copying it back to the router, if possible.

Hope this helps.

New Member

Re: Invisible Bad subcommand when upgrading to 12.3(2)T1

I've tried 'no media-type' and 'media-type rj45' both have no effect.

I've also tried copying to the tftp server, erasing config, then copying back from the tftp server.

But with no luck.

I appreciate the advise, though.

Does anybody have any other suggestions?

New Member

Re: Invisible Bad subcommand when upgrading to 12.3(2)T1

What are the commands in the startup-config ?

New Member

Re: Invisible Bad subcommand when upgrading to 12.3(2)T1

The same as the running-config.

VIP Purple

Re: Invisible Bad subcommand when upgrading to 12.3(2)T1

Hello,

what is the output of the show parser modes command ? The interface privilege level should be TRUE, you might want to check if this looks ok.

Regards,

Georg

New Member

Re: Invisible Bad subcommand when upgrading to 12.3(2)T1

This is part of the output of the "show parser modes" command:

Parser modes:

Name Prompt Top Alias Privilege

configure config 0x42D28600 TRUE TRUE

interface config-if 0x42D25A94 TRUE TRUE

interface config-if-range 0x42D25A94 TRUE TRUE

subinterface config-subif 0x42D25A94 TRUE FALSE

They are all TRUE, except for subinterface. But there are no subinterfaces on this interface.

VIP Purple

Re: Invisible Bad subcommand when upgrading to 12.3(2)T1

Hello,

parser looks ok indeed. Have you tried to clear the parser cache with the command clear parser cache ?

Regards,

Georg

New Member

Re: Invisible Bad subcommand when upgrading to 12.3(2)T1

I tried clearing the parser cache, but nothing changed.

I also tried erasing the startup configuration then reloading, then setting the system to boot from IOS-12.3.2T1, then reloading again.

Yet when I go: "show running" I still get the error:

"%PARSER-3-BADSUBCMD: Unrecognized subcommand 0 in interface command 'media-type'"

I'm guessing that the new IOS caused some sort of incompatability with the FastEthernet card:

"Fast-Ethernet PA, 1 ports, 100BaseTX-ISL"

Although I haven't found anything on the web about this yet.

453
Views
0
Helpful
8
Replies
CreatePlease to create content