Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Attention: The Cisco Support Community site will be in read only mode on Dec14, 2017 from 12:01am PST to 11:30am for standard maintenance. Sorry for the inconvenience.

New Member

It's seems, Frame-Relay autoinstall don't work.

Dear Sir!

I've such configuration lab scheme:

R1(new)---F/R---R2---TFTPsrv

Then I use such config (there are FRswitch in my network):

A. Configuration-1

hostname R2

!

interface serial 0

description F/R side

ip address 1.1.1.1 255.255.255.0

encapsulation frame-relay

ip helper-address <TFTPsrv-ip>

frame-relay map ip 1.1.1.2 100 broadcast

!

interface ethernet 0

description TFTPsrv side

ip address 2.2.2.1 255.255.255.0

!

When I use such configuration, I see on R1 (new router):

interface s0

no ip address

encapsulation frame-relay

frame-relay lmi-type cisco

shutdown

Then I'm trying Configuration-1 PLUS ip dhcp option.

B. Configuration-2:

<Configuration-1>

+

ip dhcp pool 1

host 1.1.1.2 /24

Then I see on R1 (new router):

interface s0

no ip address

encapsulation frame-relay

frame-relay lmi-type cisco

shutdown

Then I'm trying Configuration-1 PLUS other ip dhcp option.

C. Configuration-3:

<Configuration-1>

+

ip dhcp excluded-address 1.1.1.1

ip dhcp pool 1

network 1.1.1.0 /24

Then I see on R1 (new router):

interface s0

no ip address

encapsulation frame-relay

frame-relay lmi-type cisco

i.e. w/o shutdown option.

What can I say? - it's seems, Frame-Relay autoinstall don't work,

because all other configs (i.e. FRswitch, TFTPsrv ... :) are absolutely correct.

Can you explain me, where I mistaken /or

can you tell me correct configuration

Best regards,

Nick

1 REPLY
Bronze

Re: It's seems, Frame-Relay autoinstall don't work.

Nick,

I have seen Autoinstall work several times over frame relay, but I have always used sub-interfaces to do so.

Your configuration looks good to me. One thing that may be useful to you is to observe whether or not R2 sees DLCI 100 go active after R1 boots up.

BTW, how long do you wait for the autoinstall process to complete? It does take a while, because the first thing that the serial interface of the new router will try is SLARP over HDLC before trying BOOTP over frame relay.

Good Luck,

Mark

108
Views
0
Helpful
1
Replies
CreatePlease to create content