Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Performance Problems@100Mb/sec (autosensing)

We have some strange problems in the last time with our catalyst 3524XL. Most of the clients connected to this switch at a speed of 100Mb/Sec (autosensing)are having lots of problems (slow file transfer, files are opened as read only and more). We can see at the affected ports lots of dropped packets and errors. When we force those ports to work with 10Mb HF everything works fine again, none of these problems occurs under this condition. Has anybody an idea? We are having an "advanced replacement" maintenance-contract and I want to check everything before changing the machine. Thanks i.A. for your help

BigBrother

4 REPLIES
New Member

Re: Performance Problems@100Mb/sec (autosensing)

We have about 45 3500 and 2950 series switches. We ALWAYS set speed and duplex on switch and device connecting to switch. Try setting both ends to 100 full and see. Autosensing can cause trouble.

Ian

New Member

Re: Performance Problems@100Mb/sec (autosensing)

We also tried this, it only works with 10 HF. No other setting has worked. Before we noticed the problem, the autosense setting on both sides has worked for over 2 years (The other 4 3524/3548) still works with autosensing on both ends. So it must be a machine related error. BigBrother

New Member

Re: Performance Problems@100Mb/sec (autosensing)

OK. There is a field notice about some problems with 3500 series. Cant find the link, what is ser no of errant switch?

New Member

Re: Performance Problems@100Mb/sec (autosensing)

113
Views
0
Helpful
4
Replies