Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

PPP Multilink not distributing correctly

I have a problem when a PPP Multlink bundle forms on a 3640 with 12.2(13)T5 . The minimum numbers of channels connect as configured but the load is not distributed accross those channels with only 1 left carrying to full capacity.

This problem only occurs in one direction then other direction is fine.

Direction placing calls - not distributed

Direction receiving calls - OK

See chan 22 loaded and 19 not

Bound to:

Serial1/0:19 is up, line protocol is up

Encapsulation PPP, LCP Open, multilink Open, loopback not set

Interface is bound to Di1 (Encapsulation PPP)

5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

5 minute output rate 18000 bits/sec, 20 packets/sec

Bound to:

Serial1/0:22 is up, line protocol is up

Hardware is DSX1

MTU 1500 bytes, BW 64 Kbit, DLY 20000 usec,

reliability 255/255, txload 71/255, rxload 235/255

Encapsulation PPP, LCP Open, multilink Open, loopback not set

Interface is bound to Di1 (Encapsulation PPP)

interface Dialer1

ip unnumbered Loopback0

encapsulation ppp

ip route-cache flow

no ip mroute-cache

load-interval 30

dialer pool 1

dialer remote-name adadadad

dialer idle-timeout 300 either

dialer fast-idle 5

dialer enable-timeout 30

dialer string 0740835444

dialer caller 740835444

dialer hold-queue 20

dialer load-threshold 150 either

dialer max-call 12

dialer-group 2

service-policy output ABC

ppp authentication chap

ppp chap hostname babababa

ppp multilink

ppp multilink fragment-delay 10

ppp multilink links maximum 12

ppp multilink links minimum 6

ppp multilink interleave

multilink load-threshold 150 either

thanks

1 REPLY
Bronze

Re: PPP Multilink not distributing correctly

Hi,

May be the problem due to "Netflow" switching because you have informed that only TX is not balanced out.

Ashok.

With best regards... Ashok ----------- Pls kindly rate if helpful or answered your question.
96
Views
0
Helpful
1
Replies