Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Pxe Boot from IBM Blade centre to a Server behind 3750

My server blade is in a IBM blade centre and it's with builtin D-Link switch.

This Blade Centre9BC) attached to a external 3750 switch which does VLAN routing. I have 3 VLANs configured

DHCP server is behind the uplink L3 switch, it's working fine with windows level DHCP, I can renew address etc

But at PXE Boot level it does not work, config of the L3 switch attached.

I debug ip packet detail 141

with this out put

Dec 8 12:15:02: IP: s=0.0.0.0 (Vlan20), d=255.255.255.255, len 350, rcvd 2

Dec 8 12:15:02: UDP src=68, dst=67

Dec 8 12:15:02: IP: s=0.0.0.0 (Vlan20), d=255.255.255.255, len 350, stop process pak for forus packet

Dec 8 12:15:02: UDP src=68, dst=67

!

Config of th el3 switch

interface Vlan10

ip address 10.10.78.1 255.255.255.0

!

interface Vlan20

ip address 10.78.78.1 255.255.255.0

ip helper-address 192.168.78.38

ip directed-broadcast

!

interface Vlan78

ip address 192.168.78.40 255.255.255.0

ip directed-broadcast

ip forward-protocol spanning-tree

interface GigabitEthernet1/0/44

description Trunc Port to Blade centre Switch 2

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk native vlan 78

switchport mode trunk

switchport nonegotiate

spanning-tree portfast trunk

!

interface GigabitEthernet1/0/45

description Trunc Port to Blade centre Switch 1

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk native vlan 78

switchport mode trunk

switchport nonegotiate

spanning-tree portfast trunk

2 REPLIES
Silver

Re: Pxe Boot from IBM Blade centre to a Server behind 3750

Do you receive any error message at the output during the pXE boot level?.If so, u just send me that message so that I will be able to determine what is the pblm or with which the problem is asscociated?.

Also, is this PXE boot problem is with all VLAN's or only with the VLAN's that doesn't belong to the DHCP server VLAN.Any special cases u noticed?.If yes, send me the details.This will help me to trace out the root cause of the problem.

New Member

Re: Pxe Boot from IBM Blade centre to a Server behind 3750

You should add the "ip helper address" to the VLAN 78 interface and this should work.

HTH

306
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content