Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

RSPAN configuration

Hi,

I'd like to sniffer a single VLAN. I configured RSPAN according the indication of the Cisco Technical document. But I don’t have traffic in the sniffer when I try to capture it.

1/ I have this following test platform:

SW2 F0/24 ==cross cable== F0/24 SW1

2/ SW1 and SW2 is 2950 catalyst With 12.1(14)EA1a IOS Version.

3/With following configuration:

SW2

switch2#show running-config

spanning-tree mode pvst

no spanning-tree optimize bpdu transmission

spanning-tree extend system-id

!

interface FastEthernet0/9

switchport access vlan 100

!

interface FastEthernet0/10

switchport access vlan 100

!

interface FastEthernet0/11

switchport access vlan 100

!

interface FastEthernet0/12

switchport access vlan 100

!

interface FastEthernet0/13

switchport access vlan 100

!

interface FastEthernet0/14

switchport access vlan 100

!

interface FastEthernet0/15

!

interface FastEthernet0/23

!

interface FastEthernet0/24

switchport mode trunk

!

monitor session 1 source interface Fa0/9 - 16

monitor session 1 destination remote vlan 10 reflector-port Fa0/23

end

SW1

switch1#show running-config

spanning-tree mode pvst

no spanning-tree optimize bpdu transmission

spanning-tree extend system-id

!

interface FastEthernet0/9

!

interface FastEthernet0/24

switchport mode trunk

!

monitor session 1 destination interface Fa0/9

monitor session 1 source remote vlan 10

end

in Switch2 I connected workstation: Port f0/9, Port f0/10, Port f0/11, Port f0/12, Port f0/13, Port f0/14

in Switch1 I connected my sniffer : port f0/9

what must I add or remove in this configure so that works well.

thanks in advanced

Best regards

5 REPLIES

Re: RSPAN configuration

Hi,

have you created VLAN 10 with the remote-span option?

See http://www.cisco.com/univercd/cc/td/doc/product/lan/cat2950/12114ea1/2950scg/swvlan.htm#29686 for details.

You probably read the step-by-step instructions how to configure RSPAN on 2950s http://www.cisco.com/univercd/cc/td/doc/product/lan/cat2950/12114ea1/2950scg/swspan.htm

Regards,

Milan

New Member

Re: RSPAN configuration

Hi,

I have create VLAN 10 with the remote-span:

switch2#show vlan

VLAN Name Status Ports

---- -------------------------------- --------- -------------------------------

1 default active Fa0/1, Fa0/2, Fa0/3, Fa0/4, Fa0/5, Fa0/6, Fa0/7, Fa0/8, Fa0/15, Fa0/16, Fa0/17, Fa0/18, Fa0/19, Fa0/20, Fa0/21, Fa0/22

Fa0/23

10 test active

20 VLAN0020 active

100 VLAN0100 active Fa0/9, Fa0/10, Fa0/11, Fa0/12, Fa0/13, Fa0/14

Remote SPAN VLANs

-----------------------------------------------------

10

switch2#

I have apply all this steps in my test platform but he doesn't work please if you have an idea or other document, I would be appreciative.

Thanks in advanced

Best regards

New Member

Re: RSPAN configuration

Hi all, can I use any unused physical port that without any cable attachs to it as a reflector port for the rspan?

regards,

Steven Lee

Re: RSPAN configuration

Hi,

"The following ports cannot be used as reflector ports:

Gigabit uplink ports on the WS-4013 Supervisor II

Gigabit uplink ports on the 2980G-A

Gigabit ports on the WS-4232-L3 module"

see http://www.cisco.com/univercd/cc/td/doc/product/lan/cat4000/8_2/confg/span.htm#1023673 for details.

But generally you can use a port without any cable connected.

Regards,

Milan

New Member

Re: RSPAN configuration

Hi, I tried to get rspan working between 2950, 3550 and 6509. Can I define rspan source in 2950, rspan destination in 6509? I tried but it's not working.

regards,

Steven

150
Views
0
Helpful
5
Replies