Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

Suddenly lost connections

4 servers connected on Cat4506 left connection for unknown reason. However, the condition was resumed automatically after 2 seconds.

What is the possible reason?

2006 May 28 07:00:29 Bangkok +07:00 %ETHC-5-PORTFROMSTP:Port 3/43 left bridge port 3/43

2006 May 28 07:00:30 Bangkok +07:00 %ETHC-5-PORTFROMSTP:Port 4/26 left bridge port 4/26

2006 May 28 07:00:30 Bangkok +07:00 %ETHC-5-PORTFROMSTP:Port 5/26 left bridge port 5/26

2006 May 28 07:00:30 Bangkok +07:00 %ETHC-5-PORTFROMSTP:Port 3/45 left bridge port 3/45

2006 May 28 07:00:32 Bangkok +07:00 %ETHC-5-PORTTOSTP:Port 3/43 joined bridge port 3/43

2006 May 28 07:00:32 Bangkok +07:00 %ETHC-5-PORTTOSTP:Port 4/26 joined bridge port 4/26

2006 May 28 07:00:32 Bangkok +07:00 %ETHC-5-PORTTOSTP:Port 5/26 joined bridge port 5/26

2006 May 28 07:00:32 Bangkok +07:00 %ETHC-5-PORTTOSTP:Port 3/45 joined bridge port 3/45

4 REPLIES
Silver

Re: Suddenly lost connections

This message indicates that the physical port disconnected from the logical port. [dec]/[dec] is the module number/port number, and [dec]/[chars] is the module number/port range. No action is necessary. This message is provided for information only.

Hall of Fame Super Silver

Re: Suddenly lost connections

Guixi

There probably was some spanning tree event where the ports became unavailable, and then when the next BPDUs were sent (the timer is 2 seconds) they were recognized and became available again.

HTH

Rick

New Member

Re: Suddenly lost connections

I agree with rburts.

I experienced that situation in the last year or so. A 3550 switch in the VTP domain caused this problem. The log would state 50 servers all losing their connection. After about 2 seconds they would reconnect to the switchport. We upgraded the IOS of the 3550 switch. This fixed the problem. I have forgotten with IOS version contained the bug.

-Mike

New Member

Re: Suddenly lost connections

Hi Rick,

Thank you for your information. Could you please tell me more details on this?

262
Views
0
Helpful
4
Replies