Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

%SYS-4-P2_WARN: 1/Module 4 is taking an unusual amount of time to come onli

Hey,

I just unwrapped a new CAt4006 with a sup 4013 and a couple WS - X4148 RJ modules. When I insert the module in slot 4 , I get the following messages:

%SYS-5-MOD_INSERT:Module 4 has been inserted ( I did it !! )

%SYS-4-P2_WARN: 1/Module 4 is taking an unusual amount of time to come online

%SYS-4-P2_WARN: 1/Astro(4/2) - timeout occurred

%SYS-3-MOD_MINORFAIL:Minor problem in module 4

And also I get the following result with a show test:

Module 4 : 48-port 10/100BaseTx Ethernet

Status: (. = Pass, F = Fail, U = Unknown)

Eeprom: .

CX1000 Regs:

Ports 1-8 : . Ports 9-16 : F Ports 17-24 : .

Ports 25-32 : . Ports 33-40 : . Ports 41-48 : .

CX1000 Sram:

Ports 1-8 : . Ports 9-16 : F Ports 17-24 : .

Ports 25-32 : . Ports 33-40 : . Ports 41-48 : .

10/100Base-TX Loopback Status:

Ports 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

-----------------------------------------------------------------------

. . . . . . . . F F F F F F F F . . . . . . . .

25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

-----------------------------------------------------------------------

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

I suppose the chassis is faulty ! But the customer is waiting, can anyone provide an explanation or workaround ?

thanx

Yves

4 REPLIES
Cisco Employee

Re: %SYS-4-P2_WARN: 1/Module 4 is taking an unusual amount of ti

Try the card in a different slot other than 4 and see what happens. It could be a bad Supervisor. If possible paste the output of sh ver

New Member

Re: %SYS-4-P2_WARN: 1/Module 4 is taking an unusual amount of ti

I tried different cards in different slots, and only in slot 4 every card didn´t work properly.

Here is a sh ver

WS-C4006 Software, Version NmpSW: 5.5(10)

Copyright (c) 1995-2001 by Cisco Systems, Inc.

NMP S/W compiled on Aug 8 2001, 18:08:31

GSP S/W compiled on Aug 08 2001, 14:47:46

System Bootstrap Version: 5.4(1)

Hardware Version: 1.3 Model: WS-C4006 Serial #: FOX05051132

Mod Port Model Serial # Versions

--- ---- ---------- -------------------- ---------------------------------

1 2 WS-X4013 JAB05060MJ8 Hw : 1.3

Gsp: 5.5(10.0)

Nmp: 5.5(10)

2 48 WS-X4148-RJ JAB05320FAP Hw : 3.0

3 48 WS-X4148-RJ JAB0533064E Hw : 3.0

4 48 WS-X4148-RJ JAE053903EB Hw : 3.0

DRAM FLASH NVRAM

Module Total Used Free Total Used Free Total Used Free

------ ------- ------- ------- ------- ------- ------- ----- ----- -----

1 65536K 30264K 35272K 16384K 8223K 8161K 480K 148K 332K

Uptime is 0 day, 0 hour, 3 minutes

Ok, and now the big surprise: My colleague reloaded the Switch several times, and now it works . But I´m still concerned about it, this is not a good solution.

Cisco Employee

Re: %SYS-4-P2_WARN: 1/Module 4 is taking an unusual amount of ti

Upgrade CAT OS to 5.5(15) since it has more error reporting functions and does a better job in testing hardware for any failures. Also make sure all the cards/Sups are fully seated and thumb screws tightened

New Member

Re: %SYS-4-P2_WARN: 1/Module 4 is taking an unusual amount of ti

Thank You for your help, I´m going to following your Advice.

Bye

153
Views
0
Helpful
4
Replies
CreatePlease login to create content