Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

T1 PRI

I am trying to bring up a T1 PRI. I have the following config.

isdn switch-type primary-dms100

Controller t1 0/0

linecode b8zs

framing esf

pri-group timeslot 1 - 24

when i do a sh isdn status, layer 2 is showing

TEI - ASSIGNED, then it changes to awaiting-establishment, and then back to TE1 - ASSIGNED. Basically bouncing between these two states.

I am missing something..it should be showing multiple frame-established, right?

Thanks

8 REPLIES
VIP Purple

Re: T1 PRI

Hello,

can you enable debugging for q.921 (debug isdn q921), then shut/no shut the T1 controller and post the output ?

Regards,

GP

New Member

Re: T1 PRI

Here is the Debug:

Router(config-controller)#shut

Router(config-controller)#no shut

Router(config-controller)#

*Mar 1 00:12:45.410: %CONTROLLER-5-UPDOWN: Controller T1 0/0, changed state to administratively d

*Mar 1 00:12:50.102: %CONTROLLER-5-UPDOWN: Controller T1 0/0, changed state to up

*Mar 1 00:12:50.106: ISDN Se0/0:23 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Mar 1 00:12:51.108: ISDN Se0/0:23 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Mar 1 00:12:52.109: ISDN Se0/0:23 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Mar 1 00:12:53.111: ISDN Se0/0:23 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Mar 1 00:12:59.113: ISDN Se0/0:23 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Mar 1 00:13:00.114: ISDN Se0/0:23 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Mar 1 00:13:01.116: ISDN Se0/0:23 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Mar 1 00:13:02.118: ISDN Se0/0:23 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Mar 1 00:13:08.119: ISDN Se0/0:23 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Mar 1 00:13:09.121: ISDN Se0/0:23 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Mar 1 00:13:10.123: ISDN Se0/0:23 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Mar 1 00:13:11.124: ISDN Se0/0:23 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Mar 1 00:13:17.126: ISDN Se0/0:23 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Mar 1 00:13:18.128: ISDN Se0/0:23 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Mar 1 00:13:19.129: ISDN Se0/0:23 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Mar 1 00:13:20.131: ISDN Se0/0:23 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

Router#un al

*Mar 1 00:13:21.922: %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by vty0 (10.102.1.1)l

All possible debugging has been turned off

Router#

New Member

Re: T1 PRI

This is the output from the sh controller. I am having errors:

Router#sh controllers t1 0/0

T1 0/0 is up.

Applique type is Channelized T1

Cablelength is long gain36 0db

No alarms detected.

alarm-trigger is not set

Version info Firmware: 20020812, FPGA: 11

Framing is ESF, Line Code is B8ZS, Clock Source is Line.

Data in current interval (124 seconds elapsed):

0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations

8 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins

8 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

Data in Interval 1:

2 Line Code Violations, 6 Path Code Violations

56 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 2 Line Err Secs, 2 Degraded Mins

60 Errored Secs, 1 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

Total Data (last 1 15 minute intervals):

2 Line Code Violations, 6 Path Code Violations,

56 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 2 Line Err Secs, 2 Degraded Mins,

60 Errored Secs, 1 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

Router#

VIP Purple

Re: T1 PRI

Hello,

you might want to try and change the cablelength in your controller config, currently it is gain36 0db, the default is gain26 0db.

Here is a link to explain the different options of this command, it also depends on your platform:

http://www.cisco.com/univercd/cc/td/doc/product/software/ios122/122newft/122tcr/122tir/irfthw1.htm#97033

Regards,

Georg

New Member

Re: T1 PRI

tried that, still same issue.

VIP Purple

Re: T1 PRI

Hello,

stupid question maybe, but you are sure about the ISDN switch type, the line coding, and the framing parameters ?

Check this document for troubleshooting T1 Error Events:

http://www.cisco.com/en/US/partner/tech/tk713/tk628/technologies_tech_note09186a00801095a3.shtml

Regards,

Georg

New Member

Re: T1 PRI

Georg is on the right track. Contact your Telco to ensure that their parameters are matching yours - your debug only shows outputs, no inputs from the Telco.

New Member

Re: T1 PRI

You need the

isdn protocol-emulate network

command on your serial 0/0:23

thanks

232
Views
0
Helpful
8
Replies