Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

AnyConnect SSL VPN Vista split-tunneling

I recently setup an ASA5510 with 8.0fw with the AnyConnect SSL VPN Client.

Connecting to the SSL VPN works perfectly from all the XP computers that I have tested from. No problems there. However when on Vista, split-tunneling does not seem to function properly. Everything connects and works fine, and I can get to the defined secured remote nets, however I can't access anything out my default gateway(un-secured traffic). It seems like it might be a problem with Vista security features. When I try to ping out to any outside host, I get:

PING: transmit failed, error code 1231.

I can actually ping my default gateway, but nothing gets routed past it without the above error. I've also confirmed this several Vista installations, with Administrator + UAC disabled. Anyone else?

7 REPLIES
New Member

Re: AnyConnect SSL VPN Vista split-tunneling

I have done the same testing, and on both Vista 32bit and 64Bit the split tunneling does not seem to work. Also I found that this is a "known" bug

From the Release Notes::

AnyConnect Split-tunneling Does Not Work on Windows Vista - AnyConnect split-tunneling works correctly with Windows XP and Windows 2000 (CSCsi82315)

I am happy that 64Bit works but will hold off on roll out until split-tunneling is fixed.

Cassidy

New Member

Re: AnyConnect SSL VPN Vista split-tunneling

Ahh, thank you for pointing that out. I can stop pulling out my hair.

New Member

Re: AnyConnect SSL VPN Vista split-tunneling

Here is the link to the release notes:

http://www.cisco.com/en/US/products/ps8411/prod_release_note09186a008086536c.html#wp705918

I checked bug tracker but they have not published any updates for this bug yet.

New Member

Re: AnyConnect SSL VPN Vista split-tunneling

According to my Cisco TAC response, this bug is scheduled to be fixed in 2.1, tentatively scheduled late July or early August.

New Member

Re: AnyConnect SSL VPN Vista split-tunneling

I even can't get thru anyconnect client hooked with my network. After the client is installed, it always tells me that "vpn client agent SSL engine encountered an error. close all sensitive networked applications"

Dont' know why... Still in research.

New Member

Re: AnyConnect SSL VPN Vista split-tunneling

I just got an update on the "split tunnel" bug. Supposedly they have resolved it, now we just need to wait for the updated client to show up on the download site.

New Member

Re: AnyConnect SSL VPN Vista split-tunneling

Yep, I am being told the same thing as of today, almost a month later. Has anyone been able to get a pre-release version of 2.1 yet?

637
Views
0
Helpful
7
Replies
CreatePlease to create content