Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

NetBIOS doesnt work in a site-to-site VPN

Hi, i have implemented a site-to-site VPN with 871 routers in each site. I have the tunnel UP and i can ping any host in each LAN, but i can´t copy files from my server W2003 in one LAN to my WS in the other LAN. When accesing to a remote file, the network connection hungs up.

Here are configs:

ROUTER A

crypto isakmp policy 1

encr 3des

authentication pre-share

group 2

crypto isakmp key XXXXXXX address 192.168.3.3

!

crypto ipsec transform-set ESP-3DES-SHA esp-3des esp-sha-hmac

!

crypto map CRYPTO_MAP_X 1 ipsec-isakmp

description

set peer 192.168.3.3

set transform-set ESP-3DES-SHA

match address 100

interface Vlan1

ip address 172.10.10.9 255.255.255.0

interface Vlan2

ip address 192.168.3.4 255.255.255.0

crypto map CRYPTO_MAP_X

access-list 100 permit ip 172.10.10.0 0.0.0.255 172.10.12.0 0.0.0.255

ROUTER B

crypto isakmp policy 1

encr 3des

authentication pre-share

group 2

crypto isakmp key XXXXXXX address 192.168.3.4

!

crypto ipsec transform-set ESP-3DES-SHA esp-3des esp-sha-hmac

!

crypto map CRYPTO_MAP_X 1 ipsec-isakmp

description

set peer 192.168.3.4

set transform-set ESP-3DES-SHA

match address 100

interface Vlan1

ip address 172.10.12.9 255.255.255.0

interface Vlan2

ip address 192.168.3.3 255.255.255.0

crypto map CRYPTO_MAP_X

access-list 100 permit ip 172.10.12.0 0.0.0.255 172.10.10.0 0.0.0.255

Can anyone help me??

5 REPLIES
Silver

Re: NetBIOS doesnt work in a site-to-site VPN

Can you ping from the server to the WS across the tunnel?

What OS have you got running on the WS?

Andy

Hall of Fame Super Gold

Re: NetBIOS doesnt work in a site-to-site VPN

From the statement in the original post that he can ping any host I do not believe that it is a basic IP connectivity issue. I suspect that the extra headers that IPSec adds are producing oversize packets. Ping with a smaller packet works ok but a file transfer which probably uses max size frames may have a problem.

I suggest that you add this command to the interface where users are connected:

ip tcp adjust-mss 1370

This will force the end stations to negotiate smaller max size frames and may resolve the problem. Try it and let us know how it works.

HTH

Rick

New Member

Re: NetBIOS doesnt work in a site-to-site VPN

Rick, i thik u are right. I solved the problem using mtu 1440 on the interface where users are connected, but i was forced to reconfigure all host in my LAN.

Im gona try your solution. Then i let u know.

Thank´s!!!!!!

Willy

New Member

Re: NetBIOS doesnt work in a site-to-site VPN

Rick, the command ip tcp adjust-mss 1370 solved the issue. Now i can reach my W2000 server resources behind the tunnel whithout any problem.

Thank u very much!!!!!!!!

Hall of Fame Super Gold

Re: NetBIOS doesnt work in a site-to-site VPN

Guillermo

I am glad that we were able to solve your problem.

Thanks for posting to the forum indicating what the solution was. It makes the forum more useful when people do post indicating that there was a solution and what the solution was.

HTH

Rick

100
Views
0
Helpful
5
Replies
CreatePlease to create content