Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

Quickmode exchange is failing in ipsec connection

Hi,

Im trying to establish an ipsec vpn connection from cisco 1720 to a checkpoint firewall.Im not able to establish the conn.From the debug message i understand that the quickmode is failing.Im pasting my debug output.Can anyone help me regardign this.

1w4d: ISAKMP: received ke message (1/1)

1w4d: ISAKMP: local port 500, remote port 500

1w4d: ISAKMP (0:1): beginning Main Mode exchange

1w4d: ISAKMP (0:1): sending packet to 81.144.129.210 (I) MM_NO_STATE.....

Success rate is 0 percent (0/5)

Lainc-0014#

1w4d: ISAKMP (0:1): retransmitting phase 1 MM_NO_STATE...

1w4d: ISAKMP (0:1): incrementing error counter on sa: retransmit phase 1

1w4d: ISAKMP (0:1): retransmitting phase 1 MM_NO_STATE

1w4d: ISAKMP (0:1): sending packet to 81.144.129.210 (I) MM_NO_STATE

1w4d: ISAKMP (0:1): received packet from 81.144.129.210 (I) MM_NO_STATE

1w4d: ISAKMP (0:1): processing SA payload. message ID = 0

1w4d: ISAKMP (0:1): found peer pre-shared key matching 81.144.129.210

1w4d: ISAKMP (0:1): Checking ISAKMP transform 1 against priority 5 policy

1w4d: ISAKMP: encryption DES-CBC

1w4d: ISAKMP: hash MD5

1w4d: ISAKMP: default group 2

1w4d: ISAKMP: auth pre-share

1w4d: ISAKMP (0:1): atts are acceptable. Next payload is 0

1w4d: ISAKMP (0:1): SA is doing pre-shared key authentication using id type ID_F

QDN

1w4d: ISAKMP (0:1): sending packet to 81.144.129.210 (I) MM_SA_SETUP

1w4d: ISAKMP (0:1): received packet from 81.144.129.210 (I) MM_SA_SETUP

1w4d: ISAKMP (0:1): processing KE payload. message ID = 0

1w4d: ISAKMP (0:1): processing NONCE payload. message ID = 0

1w4d: ISAKMP (0:1): found peer pre-shared key matching 81.144.129.210

1w4d: ISAKMP (0:1): SKEYID state generated

1w4d: ISAKMP (1): ID payload

next-payload : 8

type : 2

protocol : 17

port : 500

length : 15

1w4d: ISAKMP (1): Total payload length: 19

1w4d: ISAKMP (0:1): sending packet to 81.144.129.210 (I) MM_KEY_EXCH

1w4d: ISAKMP (0:1): received packet from 81.144.129.210 (I) MM_KEY_EXCH

1w4d: ISAKMP (0:1): processing ID payload. message ID = 0

1w4d: ISAKMP (0:1): processing HASH payload. message ID = 0

1w4d: ISAKMP (0:1): SA has been authenticated with 81.144.129.210

1w4d: ISAKMP (0:1): beginning Quick Mode exchange, M-ID of 1081694018

1w4d: ISAKMP (0:1): sending packet to 81.144.129.210 (I) QM_IDLE

1w4d: ISAKMP (0:1): received packet from 81.144.129.210 (I) QM_IDLE

1w4d: ISAKMP (0:1): phase 1 packet is a duplicate of a previous packet.

1w4d: ISAKMP (0:1): retransmitting due to retransmit phase 1

1w4d: ISAKMP (0:1): retransmitting phase 1 QM_IDLE ...

1w4d: ISAKMP (0:1): received packet from 81.144.129.210 (I) QM_IDLE

1w4d: ISAKMP (0:1): phase 1 packet is a duplicate of a previous packet.

1w4d: ISAKMP (0:1): retransmitting due to retransmit phase 1

1w4d: ISAKMP (0:1): retransmitting phase 1 QM_IDLE ...

1w4d: ISAKMP (0:1): retransmitting phase 1 QM_IDLE ...

1w4d: ISAKMP (0:1): incrementing error counter on sa: retransmit phase 1

1w4d: ISAKMP (0:1): no outgoing phase 1 packet to retransmit. QM_IDLE

1w4d: ISAKMP (0:1): retransmitting phase 2 QM_IDLE 1081694018 ...

1w4d: ISAKMP (0:1): incrementing error counter on sa: retransmit phase 2

1w4d: ISAKMP (0:1): incrementing error counter on sa: retransmit phase 2

1w4d: ISAKMP (0:1): retransmitting phase 2 1081694018 QM_IDLE

1w4d: ISAKMP (0:1): sending packet to 81.144.129.210 (I) QM_IDLE

1w4d: ISAKMP: received ke message (1/1)

1w4d: ISAKMP (0:1): sitting IDLE. Starting QM immediately (QM_IDLE )

1w4d: ISAKMP (0:1): beginning Quick Mode exchange, M-ID of 1198044146

1w4d: ISAKMP (0:1): sending packet to 81.144.129.210 (I) QM_IDLE

1w4d: ISAKMP (0:0): received packet from 81.144.129.210 (N) NEW SA

1w4d: %CRYPTO-4-IKMP_NO_SA: IKE message from 81.144.129.210 has no SA and is no

t an initialization offer

1w4d: ISAKMP (0:1): retransmitting phase 2 QM_IDLE 1081694018 ...

1w4d: ISAKMP (0:1): incrementing error counter on sa: retransmit phase 2

1w4d: ISAKMP (0:1): incrementing error counter on sa: retransmit phase 2

1w4d: ISAKMP (0:1): retransmitting phase 2 1081694018 QM_IDLE

1w4d: ISAKMP (0:1): sending packet to 81.144.129.210 (I) QM_IDLE

1w4d: ISAKMP (0:1): retransmitting phase 2 QM_IDLE 1198044146 ...

1w4d: ISAKMP (0:1): deleting SA reason "death by retransmission P2" state (I) QM

_IDLE (peer 81.144.129.210) input queue 0

1w4d: ISAKMP (0:1): sending packet to 81.144.129.210 (I) MM_NO_STATE

1w4d: ISAKMP (0:1): purging node 2003855092

1w4d: ISAKMP (0:1): deleting node 1081694018 error TRUE reason "death by retrans

mission P2"

1w4d: ISAKMP (0:1): deleting node 1198044146 error TRUE reason "death by retrans

mission P2"

1w4d: ISAKMP: received ke message (3/1)

1w4d: ISAKMP: ignoring request to send delete notify (no ISAKMP sa) src 195.229.

115.65 dst 81.144.129.210 for SPI 0x0

4 REPLIES
Bronze

Re: Quickmode exchange is failing in ipsec connection

Hi,

Seems like pix is proceeding with the IKE Phase II (QM), but chekpoint is still sending IKE I messages, and pix complaining that its a duplicated packet.

Try re-entering the preshared key on the two sides once more.

Thanks

Afaq

New Member

Re: Quickmode exchange is failing in ipsec connection

Thanks Afaq for replying. Im using a router with 12.5(4) instead of router.U have asked me to enter the preshared key once more.But if the preshared key is wrong it wouldnt come till this stage.In the debug message i can see a line saying that found preshared key matching.Is there any other possibiliy why this is happneing.

thanks and regards

syam

New Member

Re: Quickmode exchange is failing in ipsec connection

From these debugs the router is transmitting alot. It appears to get through phase I fine and then kill over at II. Is the ISP blocking ESP? What does the checkpoint box say? Does the checkpoint say that phase I is up or down? Does it show that it is transmitting with out any replies?

Robert Raver

New Member

Re: Quickmode exchange is failing in ipsec connection

thanks Robert for replying.

I dont think that the ISP is trying to block the ESP.

Already i have got a vpn running between two sites having the same transform through the same ISP. Somethign else is happening.Im trying to get the log output from the checkpoint firewall.Once i get the log output i would be posting it.

thanks

Syam

1242
Views
0
Helpful
4
Replies
CreatePlease to create content