Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

Two ISP's running w/ NAT failover not working

----------

I have two ISP's. They are not the same carrier or medium. T1 and Cablemodem. I have a 2621 router where I'm running NAT say 172.16.100.254 for the router IP. I have setup policy routing for my NAT pool, when I purposly pull my T1 which is the default route, I expect it to kick over to my cablemodem since I have a static route 0.0.0.0 0.0.0.0 cablemodem gateway 50 as the route. It does not work. I have to "clear ip nat translations *" before it starts working. Is there a timeout or bug in this? Or am I doing it wrong? My config is below

!

!

interface FastEthernet0/0

ip address xxx.xxx.122.1 255.255.255.240 secondary

ip address 172.16.100.1 255.255.255.0

ip nat inside

no cdp enable

!

interface Serial0/0

ip address xxx.xxx.26.58 255.255.255.252

description T1

ip access-group inbound-acl in

ip nat outside

no ip mroute-cache

service-policy input drop-inbound-http-hacks

no fair-queue

no cdp enable

!

interface FastEthernet0/1

description Cablemodem

ip address xxx.xxx.202.2 255.255.255.0

ip access-group inbound-acl in

ip nat outside

speed 10

half-duplex

service-policy input drop-inbound-http-hacks

no cdp enable

!

ip nat pool cablewireless xxx.xxx.122.1 xxx.xxx.122.14 netmask 255.255.255.240

ip nat pool timewarner xxx.xxx.202.2 xxx.xxx.202.2 netmask 255.255.255.0

ip nat inside source route-map cablewireless pool cablewireless

ip nat inside source route-map timewarner pool timewarner

!

ip classless

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 xxx.xxx.26.57

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 xxx.xxx.202.1 50

!

route-map timewarner permit 10

match ip address 1

match interface FastEthernet0/1

!

route-map cablewireless permit 10

match ip address 1

match interface Serial0/0

----------------------------------------

Any help would be appreciated!

Joe

jfinley@prcontrol.com

1 REPLY
New Member

Re: Two ISP's running w/ NAT failover not working

I think you need to add to your config:

ip nat translation timeout

The default is 86400 seconds (24 hours).

196
Views
0
Helpful
1
Replies