Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

4404 WLC AP's will not connect

I have a network with 75 Ap's on it I am registering 65 of them on the WLC and the other ten I have 6 that when I search for them in the WCS I find them and they say that they are connected to the correct controller but the WLC doesnt show them connected then there are 4 that dont register at all I am using 2 ports on the WLC already what am I missing ?

1 REPLY

Re: 4404 WLC AP's will not connect

Establish that the 'missing' APs actually work by unplugging a known-to-work AP and plugging the missing ones in. Check they power up, talk to WLC, etc...

If they register successfully, then it's likely a switchport config / cabling issue. If your failing APs are all in specifc areas / grouped together, it could also be worth considering other things like there being something wrong with a whole VLAN, Switch, etc..

If APs don't register, then could be a number of things;

1. AP is actually running IOS(!!)

2. AP has an SSC instead of a MIC, and the SSC Hash / AP MAC isn't installed on the WLC

3. AP has an inappropriate Static Config

4. Broken AP

Solutions

1 - Migrate from IOS to LWAPP using LWAPP Migration Utility

2 - Add the MAC & SSC Hash to each WLC in your mobility group

3 - Factory reset the AP to delete the static config

4 - RMA!

111
Views
0
Helpful
1
Replies
CreatePlease login to create content