Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

AP1030 fails to come up when connected to WS-C3550-24-PWR switch

Hi Sir,

I'm connecting an AP1030 to a WS-C3550-24-PWR switch on interface Fas0/13. The inline power fails with the following message:

16w6d: %ILPOWER-3-CONTROLLER_PORT_ERR: Controller port error, Interface Fa0/13: Power given, but link is not up

The Alarm LED on the AP was on for a few seconds and then went off permanently.

Below is outputs of "show power inline" of the switch. I understand that the power drawn by an AP1030 is 8 .0 watts. I manage to bring it up on another switch, WS-C3560G-24PS.

----------------------------------------------------------------------------

Switch#sh power inline

Available:360(w) Used:12(w) Remaining:348(w)

Interface Admin Oper Power Device Class Max

(Watts)

--------- ------ ---------- ------- ------------------- ----- ----

Fa0/1 auto on 6.2 AIR-AP1220-IOS-UPGR n/a 15.4

Fa0/2 auto on 6.2 AIR-AP1220-IOS-UPGR n/a 15.4

Fa0/3 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/4 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/5 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/6 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/7 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/8 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/9 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/10 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/11 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/12 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/13 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/14 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/15 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/16 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/17 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/18 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/19 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/20 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/21 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/22 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/23 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

Fa0/24 auto off 0.0 n/a n/a 15.4

----------------------------------------------------------------------------

Please advise what's the issue and the solution. I found the error message on cisco.com but no solution is given.

Thank you.

B.Rgds,

Lim TS

2 REPLIES
Silver

Re: AP1030 fails to come up when connected to WS-C3550-24-PWR sw

Hi Lim

There a couple of bugs for that IOS version that could be the cause of the problem.

The workarounds proposed include:

- Entering the shut and no shut interface configuration commands on the port.

- Setting both speed and duplex to "auto" on the port.

Please try it, and let us know

Hope this helps

New Member

Re: AP1030 fails to come up when connected to WS-C3550-24-PWR sw

Hi,

I've done that before I posted my problem. It didn't help.

Currently, there are 2 AP1220 connected to the switch and running fine.

However, AP1010 and AP1030 just couldn't come up.

Please help.

Thank you.

B.Rgds,

Lim TS

240
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease login to create content