Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Cannot connect to web auth login page

Controller is vWLC 7.4, AP is 2600. Browser gets successfully redirected to 1.1.1.1, so DNS appears to work. However 1.1.1.1 does not respond. Wireshark in the client shows SYN frames but no response. I tried various debugs but nothing is shown on the WLC when the client attempts to reach the login page. 1.1.1.1 is not used in the local network and ends up at the default route. WLAN operates in central mode.

The browser works when web auth is disabled, but when enabled in either "authentication" or "passthrough" mode any attempts gets redirected to 1.1.1.1 and times out at that point. Telnet to 1.1.1.1:443 failed also.

Same on two different clients using different OS versions.

Everyone's tags (1)
8 REPLIES

Cannot connect to web auth login page

You use local or external page?
If local, you use default or customized page?

Rating useful replies is more useful than saying "Thank you"

Rating useful replies is more useful than saying "Thank you"
New Member

Cannot connect to web auth login page

Plain default internal, without modification.

Hall of Fame Super Silver

Cannot connect to web auth login page

Connect a laptop to the vlan you are testing webauth or passthrough on.... if that machine can get an ip address and browser the internet, then everything on the wired side is fine and you need to look at maybe the configuration on the WLC.

Thanks,

Scott

Help out other by using the rating system and marking answered questions as "Answered"

-Scott
*** Please rate helpful posts ***
New Member

Re: Cannot connect to web auth login page

I've tested it in two very different production VLANs having different DHCP servers. Any client connected to those VLANs, whether by Wifi or Ethernet, gets an IP address and can work normally. The Wifi client also works fine when L3 web policy is disabled. A client connected via AP successfully gets an IP address in any case. DNS resolution has been verified and the redirection to 1.1.1.1 also works. It's just the connection to 1.1.1.1 which fails, everything else up to this point appears to work.

BTW: Is there a way to test the availability of the authentication web server on the WLC, locally? I can ping 1.1.1.1 successfully, but this only verifies the interface, not the web server. Normally I'd try a telnet to 1.1.1.1:443, but did not find anything similar on the WLC.

New Member

Re: Cannot connect to web auth login page

Hello,

Here is a short cisco doc that will help you troubleshoot web authentication. Hope this helps:

http://www.cisco.com/en/US/products/ps10315/products_tech_note09186a0080a38c11.shtml

New Member

Re: Cannot connect to web auth login page

It's a bug in the 7.4 train, I had the same issue and cisco tac gave me the bug ID, sadly its on my PC.

It works with 7.3 and in 7.5 when it gets released.

Check open cavets in the release note.


It only affects the virtual controller. Not the physical ones


Sent from Cisco Technical Support iPad App

New Member

Cannot connect to web auth login page

Thanks for this information!

Hall of Fame Super Silver

Re: Cannot connect to web auth login page

Thanks for updating and posting what you found!

Sent from Cisco Technical Support iPhone App

-Scott
*** Please rate helpful posts ***
516
Views
5
Helpful
8
Replies
CreatePlease login to create content