Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Silver

Issues with SmartPhones not connecting to Cisco LWAP infrastructure

Has anyone observed any issues in getting wifi-enabled smartphones to connect to the Cisco LWAP wireless infrastructure?

In this particular case, the system is operating essentially as a hot-spot (i.e.: No layer 2 security between the LWAP and the smartphone.)

One of the SmartPhone models having problems is the Samsung i730.

I found an FAQ at the Verizon site (attached):

Exerpt from:

http://support.vzw.com/devices/samsung_sch-i730/faq.html#item66 <http://support.vzw.com/devices/samsung_sch-i730/faq.html#item66>

"Why doesn't the i730 connect to my wireless access point (AP) /router?

The i730 supports wireless access points that transmit a 128bit preamble not 130bit preamble. Some wireless access points send a 130bit (i.e. Cisco, Linksys, etc). To address this issue you can upgrade the firmware in your wireless access point by simply going to the wireless access point manufacturer's website and downloading the latest firmware and upgrade instructions."

Full article:

http://support.vzw.com/devices/samsung_sch-i730/faq.html <http://support.vzw.com/devices/samsung_sch-i730/faq.html>

I am wondering what version of LWAP firmware would address the 128-bit issue.

Any thoughts?

Thanks,

John

1 REPLY
Silver

Re: Issues with SmartPhones not connecting to Cisco LWAP infrast

Try out the latest firmware for the controllers 4.0.206.0. This might solve the issue.

154
Views
0
Helpful
1
Replies
CreatePlease to create content