Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

Maximum number of AP supported has already joined cisco

Dear all,

We have vWLC, AP connected through MPLS network,  we also have ap base license for 15 AP, the problem is that AP cant joint to WLC because of

this error:

Maximum number of AP supported has already joined cisco

WLC shows that all 15 licenses are used, but we have only 3 AP

What is that? bug or not?, everything worked fine before we put new 4 AP into the network

thank you

I attached outputs in photos:


Everyone's tags (1)
3 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
VIP Purple

Re: Maximum number of AP supported has already joined cisco

HI Kamran,

You can ask about these issues to "licensing@cisco.com"

Regards

Dont forget to rate helpful posts

Hall of Fame Super Silver

Maximum number of AP supported has already joined cisco

You license is fine or else it wouldn't of taken on the vWLC, its also active....  I would open a TAC case with the wireless team and see what they have to say.

Thanks,

Scott

Help out other by using the rating system and marking answered questions as "Answered"

-Scott
*** Please rate helpful posts ***
Hall of Fame Super Gold

Maximum number of AP supported has already joined cisco

Kindly post the output to the following commands:

1.  WLC:  sh sysinfo;

2.  WLC:  sh ap summary

13 REPLIES
VIP Purple

Re: Maximum number of AP supported has already joined cisco

It must be some kind of bug :U can also directly contact to TAC.

But we can try this:

Can you reboot the WLC ?

Console to AP and reboot it then put the entire process here.

Also paste the outpit of there:

WLC: sh sysinfo

AP: sh version

Regards

New Member

Re: Maximum number of AP supported has already joined cisco

İ already rebooted it, but still stis problem, only when i back it to evalutaion license, ap join and works fine

but thet cant join when the main license is in use

VIP Purple

Re: Maximum number of AP supported has already joined cisco

HI Kamran,

You can ask about these issues to "licensing@cisco.com"

Regards

Dont forget to rate helpful posts

Hall of Fame Super Silver

Maximum number of AP supported has already joined cisco

You license is fine or else it wouldn't of taken on the vWLC, its also active....  I would open a TAC case with the wireless team and see what they have to say.

Thanks,

Scott

Help out other by using the rating system and marking answered questions as "Answered"

-Scott
*** Please rate helpful posts ***
Hall of Fame Super Gold

Maximum number of AP supported has already joined cisco

Kindly post the output to the following commands:

1.  WLC:  sh sysinfo;

2.  WLC:  sh ap summary

New Member

Re: Maximum number of AP supported has already joined cisco

This license is evaluate and it works fine, but when it is our license it shows no AP in summary

(Cisco Controller) >show sysinfo

Manufacturer's Name.............................. Cisco Systems Inc.

Product Name..................................... Cisco Controller

Product Version.................................. 7.4.100.60

RTOS Version..................................... 7.4.100.60

Bootloader Version............................... 7.4.100.60

Emergency Image Version.......................... 7.4.100.60

Build Type....................................... DATA + WPS

System Name...................................... Cisco VWLC

System Location.................................. ESXI

System Contact...................................

System ObjectID.................................. 1.3.6.1.4.1.9.1.1631

IP Address....................................... 192.168.6.1

System Up Time................................... 0 days 17 hrs 29 mins 9 secs

System Timezone Location......................... (GMT +4:00) Muscat, Abu Dhabi

System Stats Realtime Interval................... 5

System Stats Normal Interval..................... 180

Configured Country............................... Multiple Countries:BY,MX,US

--More-- or (q)uit

State of 802.11b Network......................... Enabled

State of 802.11a Network......................... Enabled

Number of WLANs.................................. 7

Number of Active Clients......................... 41

Memory Current Usage............................. Unknown

Memory Average Usage............................. Unknown

CPU Current Usage................................ Unknown

CPU Average Usage................................ Unknown

Burned-in MAC Address............................ 00:50:56:9F:68:43

Maximum number of APs supported.................. 200

(Cisco Controller) >show ap summary

Number of APs.................................... 3

Global AP User Name.............................. Not Configured

Global AP Dot1x User Name........................ Not Configured

AP Name             Slots  AP Model              Ethernet MAC       Location          Port  Country  Priority

------------------  -----  --------------------  -----------------  ----------------  ----  -------  ------

Meeting_Room         2     AIR-LAP1142N-E-K9      54:75:d0:f5:3a:e4  default location  1        BY       1

Fttb                 2     AIR-CAP3602I-A-K9     30:f7:0d:29:03:42  default location  1        MX       1

Technical            2     AIR-LAP1142N-E-K9      c8:9c:1d:f4:72:8a  default location  1        BY       1

Hall of Fame Super Silver

Re: Maximum number of AP supported has already joined cisco

You should open a TAC case with the wireless team. Since your AP's join fine with the evaluation license and not the PAID license, there must be something wrong with your vWLC. The wireless TAC team can work alongside the licensing team if it indeed is a licensing issue or if maybe they want to regenerate another license for you.

Sent from Cisco Technical Support iPhone App

-Scott
*** Please rate helpful posts ***
Hall of Fame Super Silver

Re: Maximum number of AP supported has already joined cisco

I'm going off a regular WLC and they have a base license along with a base-ap-count. When you revived your pak files and generated your license, did you only have one license and not the base license also. If you did receive a base license with 0 ap, that has to be installed first, then your base-ap-license of 15. You would have to remove the 15 license firsts and install the base then your 15.

Sent from Cisco Technical Support iPhone App

-Scott
*** Please rate helpful posts ***
Hall of Fame Super Gold

Re: Maximum number of AP supported has already joined cisco

Thanks for the output.

The reason why your AP won't join is because you have enabled multiple regulatory domains and they CONFLICT with each other.

You have enabled countries of Belarus (-I), Mexico, and the US.

Sent from Cisco Technical Support Wii App

New Member

Re: Maximum number of AP supported has already joined cisco

Thanks for your response,

ill check it and i will tell you

New Member

Re: Maximum number of AP supported has already joined cisco

I changed it to GB, but again wlc says that

maximum AP is already join (we have only 3 ap)

VIP Purple

Re: Maximum number of AP supported has already joined cisco

hI Kamran,

This is the problem with Licence, please send a mail to: licensing@cisco.com

Or call TAC customer care: http://www.cisco.com/en/US/support/tsd_cisco_worldwide_contacts.html

Tell then about ur licence issue, may be they can help u:)

Regards

Dont forget to rate helpful posts

Cisco Employee

I ran into this same issue

I ran into this same issue after a reboot of the vWLC.  I saw in the web GUI  that I didn't accept the EULA thus the license was not active.

 

WLC Web GUI > Management > Software Activation > Licenses > base-ap-count

status:  EULA not accepted

I togged the priority to high and the EULA popped up and I accepted it.  The APs connected to the WLC.

 

Hope this helps

1783
Views
0
Helpful
13
Replies
CreatePlease to create content