Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

New 1242 APs not being properly recognized in WCS

I manage a deployment of several hundred APs, almost all of them 1242ag and the last few that were added to the system have been coming up strangely in WCS. The controllers seems to recognize them but I have gotten warning messages that they are in the wrong rf domain in WCS. I also see that most show up with blank model numbers, ap type "unknown" and no serial number listed. When I go into the individual radios I can not configure the antenna by model number. They appear normally in the 4404s but not in WCS. I am at a loss as this functionality is only lost on the last 10 aps I have added to the system and they are recognized in the 4404 controllers they are landing on.

1 REPLY
Bronze

Re: New 1242 APs not being properly recognized in WCS

verify the configuration with this one:

version 12.4

no service pad

service timestamps debug datetime msec

service timestamps log datetime msec

no service password-encryption

!

hostname WGB

!

logging buffered 200000 debugging

enable secret 5 $1$xPtX$hjxzdWVR9qa4ykoxLYba91

!

no aaa new-model

clock timezone MST -7

!

!

!

dot11 ssid EAPTLS

authentication network-eap eap_methods

authentication key-management wpa version 1

dot1x credentials EAPTLS

dot1x eap profile EAPTLS

infrastructure-ssid

!

power inline negotiation prestandard source

eap profile EAPTLS

method tls

!

!

crypto pki trustpoint COPY-PASTE

enrollment terminal

subject-name CN=WGB

revocation-check none

rsakeypair manual-keys 1024

!

!

crypto pki certificate chain COPY-PASTE

certificate 1379B07200000000000C

[...]

quit

certificate ca 612683248DBA539B44B039BD51CD1D48

[...]

quit

dot1x credentials EAPTLS

username WGB

pki-trustpoint COPY-PASTE

!

username Cisco password 0 Cisco

!

bridge irb

!

!

interface Dot11Radio0

no ip address

no ip route-cache

!

encryption mode ciphers tkip

!

ssid EAPTLS

!

packet retries 128 drop-packet

station-role workgroup-bridge

no dot11 qos mode

bridge-group 1

bridge-group 1 spanning-disabled

!

interface Dot11Radio1

no ip address

no ip route-cache

shutdown

!

station-role root

bridge-group 1

bridge-group 1 subscriber-loop-control

bridge-group 1 block-unknown-source

no bridge-group 1 source-learning

no bridge-group 1 unicast-flooding

bridge-group 1 spanning-disabled

!

interface FastEthernet0

no ip address

no ip route-cache

duplex auto

speed auto

bridge-group 1

bridge-group 1 spanning-disabled

!

interface BVI1

ip address dhcp client-id FastEthernet0

no ip route-cache

!

ip http server

no ip http secure-server

ip http help-path

http://www.cisco.com/warp/public/779/smbiz/prodconfig/help/eag

bridge 1 route ip

!

!

!

line con 0

line vty 0 4

login local

!

sntp server 10.0.47.1

end

140
Views
0
Helpful
1
Replies