Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

Problems with Aironet 1100 AP

Hi!

I have a very weird problem with a 1100 AP. I've installed and configured everything. I have 5 pc's in a room (Room A) and 3 pc's in another room (B). The two rooms have a corridor between them. On the room A I have 4 pc's with 11mbps full signal. One of them is having a strange behaviour. The user logons on...and the wireless connection keeps going up and down (from 1mbps to 2 then 5.5 then 11). The speed is always jumping. It's not stable!

On room B, I have 2 pc's without any network signal and one with a "Fair" signal quality.

My question is...I only have two thin brick walls and a corridor between the rooms! Is that normal?? I really don't know what to do. Everything is correctly configured.

Does anyone has a clue?

Thank you very much!

1 REPLY
Bronze

Re: Problems with Aironet 1100 AP

First thing you want to make sure of, is that the access points are on the latest firmware and the clients are running the latest Aironet Client Utility (ACU) and drivers. Then reset the devices back to factory defaults (as sometimes the configuration can have a small glitch) and test them with the default configurations. If everything is working then configure them as you did before. If you encounter the same or similar issues, there could be RF interference coming from some other devices such as cordless phones or lighting fixtures. Here is a URL that shows troubleshooting RF communication. http://www.cisco.com/warp/public/102/wlan/rf-problems.html

231
Views
0
Helpful
1
Replies