Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

SSID not associated - wireless won't start

What am I doing wrong? I have configured a blank 857w with the config described here:

http://www.cisco.com/en/US/docs/routers/access/800/850/software/configuration/guide/wireless.html

However I get an error when I no shut the Dot11Radio0 interface

config and sh outputs below.

thanks

Router#sh run

Building configuration...

*Mar 7 07:07:37.091: %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by console

Current configuration : 1067 bytes

!

version 12.4

no service pad

service timestamps debug datetime msec

service timestamps log datetime msec

no service password-encryption

!

hostname Router

!

boot-start-marker

boot-end-marker

!

!

no aaa new-model

!

!

!

!

!

dot11 ssid Terrance2

vlan 1

authentication open

!

!

!

ip cef

!

!

!

archive

log config

hidekeys

!

!

!

!

!

interface ATM0

no ip address

shutdown

no atm ilmi-keepalive

dsl operating-mode auto

!

interface FastEthernet0

!

interface FastEthernet1

!

interface FastEthernet2

!

interface FastEthernet3

!

interface Dot11Radio0

no ip address

!

encryption vlan 1 mode ciphers tkip

!

broadcast-key vlan 1 change 45

!

!

ssid Terrance2

!

speed basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 6.0 9.0 basic-11.0 12.0 18.0 24.0 36.0 48.0 54.0

power local cck 15

power local ofdm 15

power client 17

station-role root

rts threshold 2312

!

interface Vlan1

no ip address

!

ip forward-protocol nd

!

no ip http server

no ip http secure-server

!

!

control-plane

!

!

line con 0

no modem enable

line aux 0

line vty 0 4

!

scheduler max-task-time 5000

end

Router#

Router#

*Mar 7 07:06:51.699: %DOT11-4-NO_SSID: No SSID configured. Dot11Radio0 not started.

*Mar 7 07:06:51.703: %LINK-5-CHANGED: Interface Dot11Radio0, changed state to reset

Router#sh ip int brief

Interface IP-Address OK? Method Status Protocol

Dot11Radio0 unassigned YES unset reset down

FastEthernet0 unassigned YES unset up up

FastEthernet1 unassigned YES unset up down

FastEthernet2 unassigned YES unset up down

FastEthernet3 unassigned YES unset up down

ATM0 unassigned YES unset administratively down down

Vlan1 unassigned YES unset up up

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: SSID not associated - wireless won't start

I ran your chages before and after thru a diff, see the attached for the differences. With the explanations on the URL you started with, you will get a very good idea on what the commands do.

HTH.

5 REPLIES

Re: SSID not associated - wireless won't start

Roger,

You have missed quite alot of the config out:-

On the attached link you supplied - you must also configure:-

- Configure Bridging on VLANs

- Configure Radio Station Subinterfaces

look at the config example at the bottom of the page.

HTH.

New Member

Re: SSID not associated - wireless won't start

I have done a bit more and the Dot11Radio has come up but I still can't see it when I look for wireless networks?

Is the CLI the best way to configure wireless? Are there any troubleshooting commands I can use..

Router#sh run

Building configuration...

Current configuration : 1484 bytes

!

version 12.4

no service pad

service timestamps debug datetime msec

service timestamps log datetime msec

no service password-encryption

!

hostname Router

!

boot-start-marker

boot-end-marker

!

!

no aaa new-model

!

!

!

!

!

dot11 ssid Terrance3

vlan 1

authentication open

wpa-psk ascii 0 cisco123

!

!

!

ip cef

!

!

!

archive

log config

hidekeys

!

!

!

bridge irb

!

!

interface ATM0

no ip address

shutdown

no atm ilmi-keepalive

dsl operating-mode auto

!

interface FastEthernet0

!

interface FastEthernet1

!

interface FastEthernet2

!

interface FastEthernet3

!

interface Dot11Radio0

no ip address

!

encryption vlan 1 mode ciphers tkip

!

broadcast-key vlan 1 change 45

!

!

ssid Terrance3

!

speed basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 6.0 9.0 basic-11.0 12.0 18.0 24.0 36.0 48.0 54.0

power local cck 15

power local ofdm 15

power client 17

station-role root

rts threshold 2312

!

interface Dot11Radio0.1

encapsulation dot1Q 1 native

no cdp enable

bridge-group 1

bridge-group 1 subscriber-loop-control

bridge-group 1 spanning-disabled

bridge-group 1 block-unknown-source

no bridge-group 1 source-learning

no bridge-group 1 unicast-flooding

!

interface Vlan1

no ip address

bridge-group 1

bridge-group 1 spanning-disabled

!

interface BVI1

ip address 10.0.1.1 255.255.255.0

!

ip forward-protocol nd

!

no ip http server

no ip http secure-server

!

!

control-plane

!

!

line con 0

no modem enable

line aux 0

line vty 0 4

login

!

scheduler max-task-time 5000

end

Router#

New Member

Re: SSID not associated - wireless won't start

I have resolved my issue with a much simpler config - listed below - still trying to work out what was missing with the above.

sh rn

^

% Invalid input detected at '^' marker.

Router#sh run

Building configuration...

Current configuration : 1736 bytes

!

version 12.4

no service pad

service timestamps debug datetime msec

service timestamps log datetime msec

no service password-encryption

!

hostname Router

!

boot-start-marker

boot-end-marker

!

!

no aaa new-model

!

!

!

!

!

dot11 ssid TERRANCE2

authentication open

--More-- authentication key-management wpa

guest-mode

wpa-psk ascii 0 0102030405

!

no ip source-route

no ip dhcp use vrf connected

ip dhcp excluded-address 192.168.1.1 192.168.1.99

ip dhcp excluded-address 192.168.1.254

!

ip dhcp pool dhcppool

import all

network 192.168.1.0 255.255.255.0

default-router 192.168.1.254

update arp

!

!

ip cef

ip domain name local

!

!

!

archive

log config

--More-- hidekeys

!

!

!

bridge irb

!

!

interface ATM0

no ip address

shutdown

no atm ilmi-keepalive

dsl operating-mode auto

!

interface FastEthernet0

!

interface FastEthernet1

!

interface FastEthernet2

!

interface FastEthernet3

!

interface Dot11Radio0

no ip address

--More-- !

encryption mode ciphers tkip

!

ssid TERRANCE2

!

speed basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 basic-6.0 basic-9.0 basic-11.0 basic-12.0 basic-18.0 basic-24.0 basic-36.0 basic-48.0 basic-54.0

station-role root

no cdp enable

bridge-group 1

bridge-group 1 subscriber-loop-control

bridge-group 1 spanning-disabled

bridge-group 1 block-unknown-source

no bridge-group 1 source-learning

no bridge-group 1 unicast-flooding

!

interface Vlan1

no ip address

bridge-group 1

bridge-group 1 spanning-disabled

!

interface BVI1

ip address 192.168.1.254 255.255.255.0

--More-- ip access-group 102 in

ip nat inside

ip virtual-reassembly

!

ip forward-protocol nd

!

no ip http server

no ip http secure-server

!

!

control-plane

!

!

line con 0

no modem enable

line aux 0

line vty 0 4

!

scheduler max-task-time 5000

end

Router#

Re: SSID not associated - wireless won't start

I ran your chages before and after thru a diff, see the attached for the differences. With the explanations on the URL you started with, you will get a very good idea on what the commands do.

HTH.

Re: SSID not associated - wireless won't start

add:-

guest-mode

to the ssid config

489
Views
0
Helpful
5
Replies
CreatePlease to create content