Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

Wireless workgroupbridge not working

I have just installed new equipment on a site.

2 buildings have there connection using a wireless bridge

This wireless bridge consists of 2 x 2602 Autonomous AP's.

 

Switch 1 <--> AP1  << wireless >> AP2<-->Switch 2

 

AP1 is configured as follows:

dot11 ssid WGB
   vlan 10
   authentication open 
   authentication key-management wpa version 2
   infrastructure-ssid

with also under de d0 interface

 station-role root
 infrastructure-client

AP2

has the following configuration

dot11 ssid WGB
   vlan 10
   authentication open 
   authentication key-management wpa version 2
   infrastructure-ssid

and under de d0 interface the command

station-role workgroup-bridge

 

I can ping AP2 from Switch1 but i cannot ping Switch2 from Switch1.

From AP2 i can ping Switch1, AP1 and users in VLAN 10 also i can ping Switch2 from AP2 so this seems to have full connectivity.

From Switch2 i can only ping AP2 ( it is directly connected)

Switch2 does learn the MAC addresses from all the clients connected to Switch1 but cant ping them(AP2 can)

  10    1cde.a7b1.cf97    DYNAMIC     Fa0/23
  10    68b5.99f8.34d0    DYNAMIC     Fa0/23
  10    7a2b.cb41.cc89    DYNAMIC     Fa0/23
  10    f40f.1be7.13f9    DYNAMIC     Fa0/23
 320    000e.5835.0792    DYNAMIC     Fa0/23
 320    000e.5835.4088    DYNAMIC     Fa0/23
 320    000e.5836.51d4    DYNAMIC     Fa0/23
 320    0017.880a.ef89    DYNAMIC     Fa0/23
 320    1cde.a7b1.cf97    DYNAMIC     Fa0/23
 320    84b1.539e.5c81    DYNAMIC     Fa0/23

 

The VLAN's used are VLAN10 & 320.

VLAN10 is used for the wireless bridge but also for the corporate network.

I checked the configuration a bunch of times and im really stuck.

I tested it in my lab and it seemed to work their, the only difference is that Switch2 is a different 2960.

Appreciate the help!

 

 

5 REPLIES

can you share the

can you share the configuration of the port that AP2 is connected to on Switch2?

 

HTH,

Steve

HTH, Steve ------------------------------------------------------------------------------------------------ Please remember to rate useful posts, and mark questions as answered
Community Member

The configuration of the port

The configuration of the port on switch2 is

 

switchport mode trunk

switchport trunk native vlan 10

 

The configuration is the same for switch1

Community Member

Attached are the configs of

Attached are the configs of the AP's and below the switchport config on both side's

 

Switch 1

interface GigabitEthernet1/0/24
 description *** AP1 Uplink ***
 switchport trunk native vlan 10
 switchport trunk allowed vlan 10,320
 switchport mode trunk

 

Switch 2

interface FastEthernet0/23
 description *** AP2 Uplink ***
 switchport trunk native vlan 10
 switchport trunk allowed vlan 10,320
 switchport mode trunk

Community Member

Did some more testing today

Did some more testing today.

Was actually hoping it wouldnt work when i plugged it allin in the lab but it did function fine.

 

The only difference is Switch 2 in the lab is a Cisco 2960S 24PS-L running IOS

c2960s-universalk9-mz.122-55.SE5/c2960s-universalk9-mz.122-55.SE5.bin

At the site where it wasnt working Switch 2 was a 2960 24TC-L running IOS

c2960-lanbasek9-mz.122-50.SE5/c2960-lanbasek9-mz.122-50.SE5.bin

Unfortunately i cant test it with that exact IOS and hardware since i dont have that available.

But that shouldnt make a difference right ?

 

 

Community Member

Topic can be closed have it

Topic can be closed have it working know with a different configuration the cause is still unclear.

89
Views
0
Helpful
5
Replies
CreatePlease to create content