Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

vsm 7.5 camera problems

Hi,

We are trying to install a VSM 7.5 with 4 attached cameras (2 x 6000P & 2x4500E).

I have installed all servers into the same virtual machine, and this virtual machine is located alone on a physical server (C220 M3) (Media Server & Management Console & Operations Manager)

the 2 x 6000P cameras are working fine, but we cannot setup the 2 x 4500E Cameras.

They both have an error: config_mismatch_status 

Device : CV3
Server : VsomServer
Description : Stream configuration in VSOM is not the same as in media server VsomServer
 

 

 

Please help

Everyone's tags (1)
14 REPLIES
New Member

Hi,Try to read log tail -f

Hi,

Try to read log tail -f /media1/BWhttpd/logs/ims.log while adding cameras. Usually there are written all the problems when installing a new camera. 

Maybe this is codec/resolution/framerate mismatch

New Member

Hi,There is not such path in

Hi,

There is not such path in my server.(BWhttpd/logs/ims.log)

, but we can see the logs into Operations Manager. I deleted the camera, and then added again (same error):

New Member

In ims.log more raw data. Log

In ims.log more raw data. Log in VSMS/VSOM not so informative...

Try to find file in bash:

find / -name ims.log

New Member

ok, found it.indeed, there is

ok, found it.

indeed, there is a lot of raw data. Please see the attached file.

New Member

2014-09-23 16:56:37.292 [

2014-09-23 16:56:37.292 [ umsdevice(7205).50a76719-b190-447b-9f85-ae6ea03acf80 DEVICE=1 <Device.cxx:5294> ] Medianet config failed [Unable to update server entries on camera (failed to parse DiscoverySetting with Auto Discovery.). Please verify camera firmware version  supports medianet feature.]

Maybe unsupported firmware version on camera? Can you update firmware version om these cameras?

Are you tried add camera manually, not with medianet?

New Member

The camera is supporting

The camera is supporting medianet:

General Information

 

most of time I tried to add cameras manually.

The log is from a manual add.

I can access these cameras through web browser. I can see image from them this way, and I can change settings. 

 

Silver

You still need to upgrade

You still need to upgrade your 4500Es. 

According to the release notes for 7.5 (and I'm assuming onward), the required firmware version for these endpoints is at least:

3.2.3-218

According to the data you provided, They are at 3.1.2-18.  Update the firmware and you should be good to go.

 

Cheers,

 

Scott.

Scott Olsen Solutions Specialist Bulletproof Solutions Inc. Web: www.bulletproofsi.com
New Member

Hi Scott,We upgraded the

Hi Scott,

We upgraded the firmware to 3.2.4-223 and the problem still persist. We tried againg manual adding/removing the cameras but still no luck.

 

Thanks.

Silver

I'm assuming you've tried

I'm assuming you've tried running a Configuration Repair, or a Configuration Replace on the affected endpoints?

Is there anything else throwing an error in your setup?  Anything indicating a problem with the VSMS instance?

 

Scott.

Scott Olsen Solutions Specialist Bulletproof Solutions Inc. Web: www.bulletproofsi.com
New Member

Hi all,Thanks for the support

Hi all,

Thanks for the support. We managed to reinstall the cameras. After several attempts repair/replace etc. the cameras are working.

We didn't changed anything so it is very strange.

 

Thanks.

Cisco Employee

what type of templates is

what type of templates is been used?

what type of drivers is been used?

can you go to system setting --> camera --> select the camera --> general (take snap shot)

can you go to system setting --> camera --> select the camera --> Status --> Device status (take snap shot)

can you go to system setting --> camera --> select the camera --> Status --> status history (take snap shot)

 

 

 

 

Cisco Employee

what type of templates is

what type of templates is been used?

what type of drivers is been used?

can you go to system setting --> camera --> select the camera --> general (take snap shot)

can you go to system setting --> camera --> select the camera --> Status --> Device status (take snap shot)

can you go to system setting --> camera --> select the camera --> Status --> status history (take snap shot)

what is the status of the Server? Go to System Settings --> Server --> select the Server --> Status --> Status History (take snap shot).

New Member

Update from log: 5:37:38.183

Update from log:

 

5:37:38.183 [ umsdevice(30706).b3f49cf4-5535-4dfb-aed2-39332d2f086b BE_PROXY=1 <Proxy.cxx:144> ] Unable to configure or handshake with the device
2014-09-30 15:37:38.183 [ umsdevice(30706).b3f49cf4-5535-4dfb-aed2-39332d2f086b BE_PROXY=1 <Proxy.cxx:1018> ] Proxy sending config ack (fail).
2014-09-30 15:37:38.183 [ umsdevice(30706).b3f49cf4-5535-4dfb-aed2-39332d2f086b BE_PROXY=1 <Proxy.cxx:1046> ] Reverting to old configuration.
2014-09-30 15:37:38.183 [ umsdevice(30706).b3f49cf4-5535-4dfb-aed2-39332d2f086b BE_PROXY=1 <Proxy.cxx:1051> ] No old config to revert to, exiting.

Cisco Employee

Hello, Just do the replace

Hello,

 

Just do the replace configuration from the affected cameras it will push updated config from VSOM to VMSM--Camera and fix the issue.

 

generally these error found when we see mismatch configuration between VSOM and media server or Cameras. as master data being maintain at VSOM SQL DB which find if there is mismatch config in his data for that particular camera or DB synchronization issue.

 

Br,

Nadeem Ahmed

 

 

Br, Nadeem Please rate all useful post.
323
Views
0
Helpful
14
Replies
CreatePlease to create content