Cisco Support Community
Community Member

AnyConnect not prompting for credentials

Hello all,

I have a problem with SSL VPN on 881 ISR.

Until now I configured that feature on ASA's without a problem. This is my first attempt to make it work on IOS.

Thing is that AnyConnect that is installed on client computer, when you click connect, no prompt for credentials is displayed, just error  "No valid certificates available for authentication."

When I connect via browser to SSL VPN portal page on the router, authenticate there and then click AnyConnect from the web portal page, client connects without an issue. Also its not prompting for credentials but I suppose that is because credentials are passed from SSL VPN portal web page.

Configuration related to webvpn>

webvpn gateway OryxWebVpn

ip address port 4430

http-redirect port 80

ssl encryption rc4-md5

ssl trustpoint OryxCA



webvpn install svc flash:/webvpn/anyconnect-win-3.1.03103-k9.pkg sequence 1


webvpn context OryxWebVpnContext

secondary-color white

title-color #CCCC66

text-color black

ssl authenticate verify all



policy group SSLPolicy

   functions svc-enabled

   svc address-pool "VPNClientsIPPool"

   svc default-domain "oryx.local"

   svc split include

   svc split include

   svc split include

   svc dns-server primary

virtual-template 2

default-group-policy SSLPolicy

aaa authentication list LocalDBAuth

gateway OryxWebVpn


If you need any more information please let me know.

Thank's in advance

Everyone's tags (1)
CreatePlease to create content