Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Webcast-Catalyst9k
New Member

Connecting to Internet ISP through Router2800 with WIC-1AM

Given the following show commands and config file. Why can't I surf the Internet through the LAN port on the Router?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
New Member

Re: Connecting to Internet ISP through Router2800 with WIC-1AM

I do not see an IP NAT OUTSIDE configured on any of your interfaces. I am guessing you are using Dialer 1 for your outside interface. You will need to add IP NAT OUTSIDE to it.

This link will help verify if NAT is working

http://www.cisco.com/en/US/tech/tk648/tk361/technologies_tech_note09186a0080094c32.shtml

This will help configure NAT.

http://www.cisco.com/en/US/tech/tk648/tk361/technologies_tech_note09186a0080094e77.shtml#topic13

I hope this helps.

3 REPLIES
New Member

Re: Connecting to Internet ISP through Router2800 with WIC-1AM

I do not see an IP NAT OUTSIDE configured on any of your interfaces. I am guessing you are using Dialer 1 for your outside interface. You will need to add IP NAT OUTSIDE to it.

This link will help verify if NAT is working

http://www.cisco.com/en/US/tech/tk648/tk361/technologies_tech_note09186a0080094c32.shtml

This will help configure NAT.

http://www.cisco.com/en/US/tech/tk648/tk361/technologies_tech_note09186a0080094e77.shtml#topic13

I hope this helps.

New Member

Re: Connecting to Internet ISP through Router2800 with WIC-1AM

hi rwyates,

i did what you told me.. but still (the Internet Account Works fine with the PC) but when I connect the Router and make the call and Log In, i cannot surf the web through the PC.

This is what a cybercafe configuration should have, there must be something wrong in there, anyone have a cybercafe configuration to look at? This is Internet Dial UP, not ISDN.

I post the config file and some troubleshooting commands..

Thanks...

New Member

Re: Connecting to Internet ISP through Router2800 with WIC-1AM

you guys it worked!!

I was using the wrong DNS server from the ISP.

Thanks to all.

157
Views
0
Helpful
3
Replies
CreatePlease to create content