Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

No ring back tone on dialup E1 modem users

Hello

I have a 2821 with nmc1e1pri and pvdm2dm configured as RAS. Contrller status is as follows

Applique type is Channelized E1 - unbalanced

No alarms detected.

alarm-trigger is not set

Framing is NO-CRC4, Line Code is HDB3, Clock Source is Line.

Module type is Channelized E1/T1 PRI

Version info Firmware: 0000001D, FPGA: C

Hardware revision is 0.0 , Software revision is 29

Protocol revision is 1

number of CLI resets is 0

receive remote alarm : 3,

transmit remote alarm : 0,

receive AIS alarm : 0,

transmit AIS alarm : 0,

loss of frame : 0,

loss of signal : 0,

Loopback test : 0,

transmit AIS in TS 16 : 0,

receive LOMF alarm : 0,

transmit LOMF alarm : 0,

MIB data updated every 10 seconds.

Data in current interval (522 seconds elapsed):

0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations

0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins

the only thing i notice is that every time I configure "network-clock-select 1 e1 2/0" the interface goes down with remote alarm. Could this be the problem on the telco side or isthere something wrong with the config/hardware?

<strong>Attachment Keywords : </strong>

1) run.txt - running/show version

2) version.txt

5 REPLIES
Hall of Fame Super Gold

Re: No ring back tone on dialup E1 modem users

Since you have no errors and no slips, do not worry entering the command and leave things are they are.

Altough, it should not happen.

New Member

Re: No ring back tone on dialup E1 modem users

what do you think might be the cause of the no ringback tone problem. After the user dials it gets to a point where I recieve this:

CSM: (CSM_PROC_WAIT_FOR_CARRIER)

and eventually the line drops because of timeout.

thanks

Hall of Fame Super Gold

Re: No ring back tone on dialup E1 modem users

At that point the router has answered the call and you should hear modulation tones.

New Member

Re: No ring back tone on dialup E1 modem users

I have checked again and still nothing. any ideas? I am nt sure but I think this is some thing to do with the telco's side but they do not accept it.

By the way the the telco gives us these E1 lines through an STM1 channelized link. there is a huawei channelizer in front of my router with the STM1 in and E1 out scenario.

Any help would be much apritiated.

Hall of Fame Super Gold

Re: No ring back tone on dialup E1 modem users

You may want to contact the TAC on this. You must hear modem answer tones or something is seriously wrong.

235
Views
0
Helpful
5
Replies
CreatePlease to create content