Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

PPPoE wont connect

Hello,

I am trying to figure out how to get my router to initiate a PPPoE connection to my ADSL modem which was provided by my ISP.

RouterE0/1-->modem-->internet

For some reason it doesnt connect.

I get this (with debug ppp auth and dialer on):

00:48:18: %DIALER-6-BIND: Interface Vi1 bound to profile Di1

00:48:18: %LINK-3-UPDOWN: Interface Virtual-Access1, changed state to up

00:48:18: Vi1 DDR: Dialer statechange to up

00:48:18: Vi1 PPP: Treating connection as a callout

00:48:18: Vi1 PPP: Authorization NOT required

00:48:18: %DIALER-6-UNBIND: Interface Vi1 unbound from profile Di1

00:48:18: %LINK-3-UPDOWN: Interface Virtual-Access1, changed state to down

Says something about authorization not required???

Anyone have any advice that you could please help me with?

Thanks

2 REPLIES

Re: PPPoE wont connect

Hello,

make sure that your authentication statement looks like this:

ppp authentication pap chap callin

ppp chap hostname USER

ppp chap password PASSWORD

ppp pap sent-username USER password PASSWORD

If you have that configured correctly, can you post the configuration of your router ?

Regards,

GNT

New Member

Re: PPPoE wont connect

hi,

i had the same problem for about 2 days and the best way i thought i couold solve it was to use the SDM and configure the router. I did just this and now my connectivity tests are succesfull but i cannot connect to the internet form my workstation through the router(cisco 1841).

Maybe you too should try that .

Thanks.

266
Views
0
Helpful
2
Replies