Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Bronze

ISE NEEDS THE INTERNET FOR THE CLIENT PORTAL?

Guys

 

this might seem like a silly question but ill ask anyway.

 

Out setup is fairly simple

 

WLC5760 (Code 3.3 i think) ISE 1.2 and a few 2600 series APs.

We have two portals, authenticated guest and Corporate that exist on the ISE.

The issue is this - the page (Portal Page) sometimes does not display on the client browser - independent of the type device and/or OS.

We checked DNS, did wireshark traces etc but it pointed to a network issue.

Eventually, i recreated the environment and noticed something - if i didnt actually have internet connectivity to the outside world, the ISE portal page never came up - My confusion was that why would a local page depend on Internet

I tested a few times and sure enough it was consistent.

 

I placed back into the customer environment and same issue occurred. I then setup a router to bypass their firewall (checkpoint - perimeter) and it worked consistently.

 

My thinking was that the Checkpoint was the issue - but again how come?

 

So, the question is, and looking at the post i know that you guys would need some more technical stuff, why would we seem to require actual Internet for that page to be displayed consistently?

 

thanks in advance for any gentle reply :)

1 REPLY
Bronze

It does require the Internet

It does require the Internet to check (say google.com) first and then go to ISE. In case anyone has an issue with the ISE portal (other than DNS or IPHONE issues) you may want to check your Internet stability.

47
Views
0
Helpful
1
Replies
CreatePlease to create content