Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

Not Able to ping ISP public IP from LAN

Dear All,

Need your assistance to solve the problem, This is our office new site i configured everything but internet is not yet working .
Setup:-

Core_switch_4506 --- ASA 5525 X ---- 1814 (Lease Line router) ---- ISP
10.50.0.0/16                    172.16.50.0/2            Public ip1            Public ip2


Issue:- From my LAN, I can ping Public ip 1 which is in our device interface, but not able to ping ISP end..So no internet connection in LAN.

From Lease Line router i can ping all public ips but not from Firwall,Core .

 

----------------------------------------
NAT ON ASA 5525-X :-

object network obj_any
 subnet 0.0.0.0 0.0.0.0
 nat (inside,outside) dynamic interface


(ASA to Lease line router i have 172.16.0.0/24 subnet)

-----------------------------------------
NAT ON Lease line Router :-


access-list 30 permit 172.16.50.0 0.0.0.255


ip nat inside source list 30 interface fa0/0 overload

(On int fa0/1 i have public IP, defoalt routes are present)

---------------------------------------------------------

2 REPLIES

Hi , Have you configured ip

Hi ,

 Have you configured 

ip nat inside (LAN side) and ip nat outside (WAN Side) on your internet router ??

Which is your LAN interface fa 0/0 or fa0/1 , why you have configured NAT pointing to LAN interface ?? and default route pointing to fa0/1 , share me your show run of your router . 

ip nat inside source list 30 interface fa0/0 overload

(On int fa0/1 i have public IP, defoalt routes are present)

HTH

Sandy

Silver

you have said that you can

you have said that you can ping the public ip 1 from the internal lan it mean your internal working is working you just need to verify 1814 (Lease Line router) configuration

    if you edge device is working perfectly that can ping the out side network that is you ISP then you just need a reverse route just enable debug on this and it will clear the issue.Also if nat is not working or reverse route is required in the edge device as you are changing the network class from one device to an other.

 

******************Do rate helpful posts***********************

58
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content