Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

Nexus Port Issues

I'm relatively new to the Nexus platform so I don't know if this is Nexus related or not but I keep getting what looks like flapping from random ports, the log messages look like this....

2014 May 14 19:04:19 JCMG_Nexus-1 %ETHPORT-5-IF_DOWN_LINK_FAILURE: Interface Ethernet101/1/6 is down (Link failure)
2014 May 14 19:04:23 JCMG_Nexus-1 last message repeated 1 time
2014 May 14 19:04:23 JCMG_Nexus-1 %ETHPORT-5-SPEED: Interface Ethernet101/1/6, operational speed changed to 1 Gbps
2014 May 14 19:04:23 JCMG_Nexus-1 %ETHPORT-5-IF_DUPLEX: Interface Ethernet101/1/6, operational duplex mode changed to Full
2014 May 14 19:04:23 JCMG_Nexus-1 %ETHPORT-5-IF_RX_FLOW_CONTROL: Interface Ethernet101/1/6, operational Receive Flow Control state changed to off
2014 May 14 19:04:23 JCMG_Nexus-1 %ETHPORT-5-IF_TX_FLOW_CONTROL: Interface Ethernet101/1/6, operational Transmit Flow Control state changed to on
2014 May 14 19:04:25 JCMG_Nexus-1 %ETHPORT-5-SPEED: Interface Ethernet101/1/6, operational speed changed to 1 Gbps
2014 May 14 19:04:25 JCMG_Nexus-1 %ETHPORT-5-IF_DUPLEX: Interface Ethernet101/1/6, operational duplex mode changed to Full
2014 May 14 19:04:25 JCMG_Nexus-1 %ETHPORT-5-IF_RX_FLOW_CONTROL: Interface Ethernet101/1/6, operational Receive Flow Control state changed to off
2014 May 14 19:04:25 JCMG_Nexus-1 %ETHPORT-5-IF_TX_FLOW_CONTROL: Interface Ethernet101/1/6, operational Transmit Flow Control state changed to on
2014 May 14 19:04:25 JCMG_Nexus-1 %ETHPORT-5-IF_UP: Interface Ethernet101/1/6 is up in mode access
2014 May 14 19:06:28 JCMG_Nexus-1 %ETHPORT-5-IF_DOWN_LINK_FAILURE: Interface Ethernet101/1/6 is down (Link failure)
2014 May 14 19:06:30 JCMG_Nexus-1 last message repeated 1 time
2014 May 14 19:06:30 JCMG_Nexus-1 %ETHPORT-5-SPEED: Interface Ethernet101/1/6, operational speed changed to 1 Gbps
2014 May 14 19:06:30 JCMG_Nexus-1 %ETHPORT-5-IF_DUPLEX: Interface Ethernet101/1/6, operational duplex mode changed to Full
2014 May 14 19:06:30 JCMG_Nexus-1 %ETHPORT-5-IF_RX_FLOW_CONTROL: Interface Ethernet101/1/6, operational Receive Flow Control state changed to off
2014 May 14 19:06:30 JCMG_Nexus-1 %ETHPORT-5-IF_TX_FLOW_CONTROL: Interface Ethernet101/1/6, operational Transmit Flow Control state changed to on
2014 May 14 19:06:31 JCMG_Nexus-1 %ETHPORT-5-IF_UP: Interface Ethernet101/1/6 is up in mode access

The actual interface config is as follows...

interface Ethernet101/1/6
  description *** LVC ***
  switchport access vlan 96

Any help or ideas would be greatly appreciated.

 

Everyone's tags (1)
1 REPLY
New Member

I have seen this a few times.

I have seen this a few times.  Once was a physical cabling issue and other times the device connecting to the nexus gear was not negotiating properly and had to be hard coded to 1000/Full.

I would first verify the physical cable and then hardcode the port for sure.

Hope you get it working!

Dan

1046
Views
0
Helpful
1
Replies