Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
hp
Community Member

Problem with Router RV220W and Thomson Cable Modem THG571

Hello

I have a strange Problem with a RV220W firewall/router and a Thomson Cable Modem THG571!

When i connect the Router to the cable modem, i do not get an IP. BUT:

If i connect another Router (Fritzbox) to the cable modem it works! --> Internet acces and modem are ok

If i connect the RV220W to another modem (Thomson THG570) it also works! --> Router ok

Important: Both modems are connected to the same provider. I did not change a single parameter on the RV220W (Automatic IP, MTU=Default).

It must be a problem with the combination of the newer Thomson (THG571) modem and the RV220W.

Any ideas?

Thanks

Hans-Peter

2 REPLIES
Silver

Re:Problem with Router RV220W and Thomson Cable Modem THG571

Try rebooting the cable modem once you hook up the router. The reboot the router once the modem has finished the boot up.

Some modems only issue an IP to one Mac address per reboot

Regards Simon http://www.linksysinfo.org
hp
Community Member

Re:Problem with Router RV220W and Thomson Cable Modem THG571

I did reboot the modem and/or the router in any possible combination with no success. Modem first, rouster first, router only, modem only, .......

No success

With the other router, i did a reboot of the modem and it worked. At the second location with the older modem, i also did a reboot of the modem and it worked with the RV220W.

But no success with the newer modem (THG571) and the RV220W!

2111
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content