Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

RV215W and Huawei E173 not working

Hello,

I'm trying to find some kind of 3g modem that actually works with the RV215W router.

Without luck so far.

Huawei E1752 - not working, but ok, it is not on the supported modems list.

Huawei E372 - not working, it is on the list but under the T-mobile Germany and not T-mobile Poland so ....

Huawei E173 - not working, it is on the list as supported !!!

Does this router work with any kind of 3g modem at all ?

This is what I see in the logs after connecting E372:

2013-07-14 20:36:20 RV215W kern.info usb 1-1: new high speed USB device using ehci_hcd and address 12

2013-07-14 20:36:20 RV215W kern.info usb 1-1: configuration #1 chosen from 1 choice

2013-07-14 20:36:20 RV215W kern.info option 1-1:1.0: GSM modem (1-port) converter detected

2013-07-14 20:36:21 RV215W kern.info usb 1-1: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB0

2013-07-14 20:36:21 RV215W kern.info option 1-1:1.1: GSM modem (1-port) converter detected

2013-07-14 20:36:21 RV215W kern.info usb 1-1: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB1

2013-07-14 20:36:21 RV215W kern.info option1 ttyUSB0: GSM modem (1-port) converter now disconnected from ttyUSB0

2013-07-14 20:36:21 RV215W kern.info option 1-1:1.0: device disconnected

2013-07-14 20:36:22 RV215W kern.info usb 1-1: USB disconnect, address 12

2013-07-14 20:36:22 RV215W kern.info option1 ttyUSB1: GSM modem (1-port) converter now disconnected from ttyUSB1

2013-07-14 20:36:22 RV215W kern.info option 1-1:1.1: device disconnected

2013-07-14 20:36:22 RV215W user.debug syslog: WANMGN_AC_REMOVE:

2013-07-14 20:36:22 RV215W daemon.info udhcpc[2724]: Performing a DHCP renew

2013-07-14 20:36:27 RV215W kern.info usb 1-1: new high speed USB device using ehci_hcd and address 13

2013-07-14 20:36:28 RV215W kern.info usb 1-1: configuration #1 chosen from 1 choice

2013-07-14 20:36:28 RV215W kern.info scsi10 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices

2013-07-14 20:36:28 RV215W kern.debug usb-storage: device found at 13

2013-07-14 20:36:28 RV215W kern.debug usb-storage: waiting for device to settle before scanning

2013-07-14 20:36:28 RV215W kern.info scsi11 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices

2013-07-14 20:36:28 RV215W kern.debug usb-storage: device found at 13

2013-07-14 20:36:28 RV215W kern.debug usb-storage: waiting for device to settle before scanning

2013-07-14 20:36:33 RV215W kern.notice scsi 10:0:0:0: CD-ROM            HUAWEI   Mass Storage     2.31 PQ: 0 ANSI: 2

2013-07-14 20:36:33 RV215W kern.debug usb-storage: device scan complete

2013-07-14 20:36:33 RV215W kern.notice scsi 11:0:0:0: Direct-Access     HUAWEI   TF CARD Storage  2.31 PQ: 0 ANSI: 2

2013-07-14 20:36:33 RV215W kern.notice sd 11:0:0:0: [sda] Attached SCSI removable disk

2013-07-14 20:36:33 RV215W kern.debug usb-storage: device scan complete

This is what I see in the logs after connecting E173:

2013-07-15 00:48:21 RV215W user.debug syslog: HOTPLUG ADD: 3G 1011: add usb bus#=1, dev#=4, intf#=0, cls#=8, VID=0x12d1 PID=0x1446

2013-07-15 00:48:22 RV215W user.debug syslog: WANMGN_AC_REMOVE:

2013-07-15 00:48:22 RV215W user.debug syslog: HOTPLUG ADD: 3G 1014: add usb bus#=1, dev#=4, intf#=0, cls#=8, VID=0x12d1 PID=0x1446

2013-07-15 00:48:22 RV215W daemon.info udhcpc[904]: Performing a DHCP renew

2013-07-15 00:48:26 RV215W kern.info usb 1-1: new high speed USB device using ehci_hcd and address 5

2013-07-15 00:48:26 RV215W kern.info usb 1-1: configuration #1 chosen from 1 choice

2013-07-15 00:48:26 RV215W kern.info option 1-1:1.0: GSM modem (1-port) converter detected

2013-07-15 00:48:26 RV215W user.debug syslog: Not support this USB Dongle. (Vendor ID 0x12D1, Product ID 0x140C) 

2013-07-15 00:48:26 RV215W kern.info usb 1-1: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB0

2013-07-15 00:48:26 RV215W kern.info option 1-1:1.1: GSM modem (1-port) converter detected

2013-07-15 00:48:26 RV215W kern.info usb 1-1: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB1

2013-07-15 00:48:26 RV215W user.debug syslog: HOTPLUG ADD: 3G 1029: add usb bus#=1, dev#=5, intf#=0, cls#=255, VID=0x12d1 PID=0x140c

2013-07-15 00:48:26 RV215W user.debug syslog: Not support this USB Dongle. (Vendor ID 0x12D1, Product ID 0x140C) 

2013-07-15 00:48:27 RV215W user.debug syslog: Not support this USB Dongle. (Vendor ID 0x12D1, Product ID 0x140C) 

2013-07-15 00:48:27 RV215W kern.info option 1-1:1.2: GSM modem (1-port) converter detected

2013-07-15 00:48:27 RV215W kern.info usb 1-1: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB2

2013-07-15 00:48:27 RV215W kern.info option 1-1:1.3: GSM modem (1-port) converter detected

2013-07-15 00:48:27 RV215W kern.info usb 1-1: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB3

2013-07-15 00:48:27 RV215W kern.info usb-storage: device ignored

2013-07-15 00:48:27 RV215W kern.info usb-storage: device ignored

2013-07-15 00:48:26 RV215W user.debug syslog: HOTPLUG ADD: 3G 1035: add usb bus#=1, dev#=5, intf#=0, cls#=255, VID=0x12d1 PID=0x140c

2013-07-15 00:48:27 RV215W user.debug syslog: Not support this USB Dongle. (Vendor ID 0x12D1, Product ID 0x140C) 

2013-07-15 00:48:26 RV215W user.debug syslog: HOTPLUG ADD: 3G 1041: add usb bus#=1, dev#=5, intf#=0, cls#=255, VID=0x12d1 PID=0x140c

2013-07-15 00:48:26 RV215W user.debug syslog: HOTPLUG ADD: 3G 1046: add usb bus#=1, dev#=5, intf#=0, cls#=255, VID=0x12d1 PID=0x140c

2013-07-15 00:48:27 RV215W user.debug syslog:  WANMGN_AC_WANPORT_UNPLUG::!!card_op = no null

2013-07-15 00:48:27 RV215W user.debug syslog: HOTPLUG ADD: 3G 1054: add usb bus#=1, dev#=5, intf#=0, cls#=8, VID=0x12d1 PID=0x140c

2013-07-15 00:48:27 RV215W user.debug syslog: HOTPLUG ADD: 3G 1051: add usb bus#=1, dev#=5, intf#=0, cls#=8, VID=0x12d1 PID=0x140c

2013-07-15 00:48:34 RV215W user.debug syslog:   <<<< Maybe usb card has not been inited yet. >>>>

2013-07-15 00:48:35 RV215W user.debug syslog: Init USB 3G card_param NO SUPPORT failed

2013-07-15 00:48:35 RV215W user.debug syslog: Not support this USB Dongle. (Vendor ID 0x12D1, Product ID 0x140C) 

Please help me with this.

9 REPLIES
Cisco Employee

RV215W and Huawei E173 not working

Hi Michal,

For different ISP, 3g modem may have different behavior. The list is for ISP in US.

If your 3g modem doesn't work with local ISP, please register a case with our Small Business Support Center. Please refer the below link for contact details:

http://www.cisco.com/en/US/support/tsd_cisco_small_business_support_center_contacts.html

New Member

Re:RV215W and Huawei E173 not working

Hello,
I've registered a case and now waiting for solution.
The list is not only for the US.
Under Polish ISPs, E173 is mentioned as supported.

Regards
Michal

Sent from Cisco Technical Support Android App

New Member

Re:RV215W and Huawei E173 not working

Update.
I now have a fixed driver for E173 dongle.

Regards
Michal

Sent from Cisco Technical Support Android App

New Member

Re:RV215W and Huawei E173 not working

I have the same problem.

My RV215W cannot detect Huawei E 173 usb modem.

RV215W firmware – 1.1.0.5,

ISP – Orange Poland.

Can you help ?

Piotr

New Member

Re:RV215W and Huawei E173 not working

Hi,

I can send you fixed driver they made for me.

My ISP is T-mobile (ERA) so maybe it wont work for you but still, you can try.

I dont know why cisco didn't put this driver in the downloads section for this router.

Maybe they must test it further more.

Send me PM with your e-mail and I will send it to you.

Best Regards

Michal

New Member

RV215W and Huawei E173 not working

Michal,

my e-mail: piotr.niemczycki@mac.com

Thank you for your help,

Piotr

New Member

Re: RV215W and Huawei E173 not working

Hi!

I have a similar problem with Cisco RV215W (FW 1.1.0.5). I'm trying to connect the Huawei E173-u2 and unfortunately the router doesn't recognize it. I have similar information in the debug log.

Please send me the fixed driver if you can (my email: adam@ahlewandowski.pl) - perhaps it will help....

Best regards,

Adam

New Member

Hi,I have the very similar

Hi,

I have the very similar problem with Cisco RV215W and Huawei E173.

IPS - Telefonica O2, Czech Republic.

Could you send me the driver.

Thanks

Vladimir

vladimir.bouchal@hochtief.cz

Cisco Employee

Hi Vladimir,The driver has

Hi Vladimir,

The driver has been included in the latest official release 1.2.0.14, could you try it?

1434
Views
5
Helpful
9
Replies
CreatePlease to create content