Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

vpn tunnel between 2 rv042 problem ssh drop packet

Hi,

here's my setup :

office 1 :

rv042 hw3

ISP:Obtain an IP automatically

office 2 :

rv042 hw3

ISP:PPPoE

VPN tunnel between both rv042, everything's fine but when i try to ssh from office 2 to an office 1's server, my connection drops.

When it drops, i can still ping pc in office 1, this is really strange!

if i change the office 2 ISP to another provider (obtain an IP automatically) everything's ok !

i try to use another PPPoE ISP for office 2 and it's doing the same thing!

I've also tried other rv042 in both locations with the same setup and it's doing the same thing, so it's not a router issue.

i've tried older firmware and it's doing the same thing, so it's not a firmware issue!

Might be an rv042 bug ??????

help!

3 REPLIES
Silver

vpn tunnel between 2 rv042 problem ssh drop packet

Tommy,

Make sure the MTU size for site 2 is set 1492

Jasbryan

New Member

Re: vpn tunnel between 2 rv042 problem ssh drop packet

I also got this problem of  RV042 V3.0 vpn connection.

I had setup a VPN between 2 RV042 V3.0 (by cross cable connect WAN port .)

The idle telnet process over the vpn half hour dropped.

but ping remote host IP over the vpn no packet loss.

Thanks

Joe

New Member

Re: vpn tunnel between 2 rv042 problem ssh drop packet

Seem is the RV042 V3 firewall SPI function make idle connection dropped.

I tried to disable it. all connection fine.

But we have many RV042 V1 or V2 and the SPI function are all enabled. but no any report connection dropped.

Is it the Bug of RV042 V3?

1239
Views
0
Helpful
3
Replies