Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

WRVS4400n can't get PPPoE to work.

Hi,

I have Internet over Ethernet (so no DSL or Cable modem) and my provider uses PPPoE tunnels to setup connections. When I use the modem provided by my ISP I can establish a connection so everything works fine. But when I setup up my new WRVS4400n (I even cloned the MAC of my providers modem) I get the following in the logs.

Dec 31 16:04:21 - Plugin pppoe loaded.
Dec 31 16:04:21 - PPPoE Plugin Initialized
Dec 31 16:04:21 - Plugin pppoe called.
Dec 31 16:04:22 - pppd 2.4.1 started by root, uid 0
Dec 31 16:04:22 - Sending PADI
Dec 31 16:04:23 - Connecting PPPoE socket: 00:00:00:00:00:00 0000 0x427d8
Dec 31 16:04:23 - Couldn't get channel number: Transport endpoint is not connected
Dec 31 16:04:23 - Doing disconnect
Dec 31 16:04:24 - Exit.

I can't seem to figure out what's going on, any help?

2 REPLIES
New Member

Re: WRVS4400n can't get PPPoE to work.

I have the same problem with a WAG320N

I tried  a reset, a firmware upgrade, a soft reboot, making the vodoo dance but nothing helped.


I have set the logs on and got the following:


Sat, 2000-01-01 00:07:27 - ADSL is connected.
Sat, 2000-01-01 00:07:27 - WAN will be restarted.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - atm_backend_br2684_22 = 2-----ret_22 = 0
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - Interface "nas0" created sucessfully
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - Communicating over ATM 0.0.35, encapsulation: LLC
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - Initialize LCP.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - Plugin pppoe loaded.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - PPPoE Plugin Initialized
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - Plugin pppoe called.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - Enter: tdb_store.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - tdb_store: calling tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - Enter: tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - pppd 2.4.1 started by root, uid 0
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - Enter: tdb_store.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - tdb_store: calling tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - Enter: tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - Enter: tdb_store.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - tdb_store: calling tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - Enter: tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - Enter: tdb_store.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - tdb_store: calling tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - Enter: tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - Enter: tdb_store.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - tdb_store: calling tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - Enter: tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - Enter: tdb_store.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - tdb_store: calling tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - Enter: tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:08:06 - Sending PADI
Sat, 2000-01-01 00:08:07 - Sending PADI 1...
Sat, 2000-01-01 00:08:09 - Sending PADI 2...
Sat, 2000-01-01 00:08:13 - Sending PADI 3...
Sat, 2000-01-01 00:08:21 - Sending PADI 4...
Sat, 2000-01-01 00:08:37 - Restart adsl...
Sat, 2000-01-01 00:08:37 - Connecting PPPoE socket: 00:00:00:00:00:00 0000 0x1004e180
Sat, 2000-01-01 00:08:37 - Couldn't get channel number: Transport endpoint is not connected
Sat, 2000-01-01 00:08:37 - Doing disconnect
Sat, 2000-01-01 00:08:37 - sendto returned:
Sat, 2000-01-01 00:08:37 - Exit.
Sat, 2000-01-01 00:08:57 - ADSL is disconnected.
Sat, 2000-01-01 00:08:57 - WAN will be stopped.
Sat, 2000-01-01 00:08:57 - WAN will be stopped.


After a soft boot I got once:


Sat, 2000-01-01 00:10:29 - ADSL is connected.
Sat, 2000-01-01 00:10:29 - WAN will be restarted.
Sat, 2000-01-01 00:10:56 - ioctl(s, SIOCGIFADDR, ...): No such device
Sat, 2000-01-01 00:10:56 - Failed to get ip address for interface ppp0
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - atm_backend_br2684_22 = 2-----ret_22 = 0
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - Interface "nas0" created sucessfully
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - Communicating over ATM 0.0.35, encapsulation: LLC
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - Initialize LCP.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - Plugin pppoe loaded.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - PPPoE Plugin Initialized
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - Plugin pppoe called.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - Enter: tdb_store.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - tdb_store: calling tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - Enter: tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - pppd 2.4.1 started by root, uid 0
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - Enter: tdb_store.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - tdb_store: calling tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - Enter: tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - Enter: tdb_store.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - tdb_store: calling tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - Enter: tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - Enter: tdb_store.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - tdb_store: calling tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - Enter: tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - Enter: tdb_store.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - tdb_store: calling tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - Enter: tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - Enter: tdb_store.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - tdb_store: calling tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - Enter: tdb_update.
Sat, 2000-01-01 00:11:08 - Sending PADI
Sat, 2000-01-01 00:11:09 - Sending PADI 1...
Sat, 2000-01-01 00:11:11 - Sending PADI 2...
Sat, 2000-01-01 00:11:15 - Sending PADI 3...
Sat, 2000-01-01 00:11:23 - Sending PADI 4...
Sat, 2000-01-01 00:11:39 - Restart adsl...
Sat, 2000-01-01 00:11:39 - Connecting PPPoE socket: 00:00:00:00:00:00 0000 0x1004e180
Sat, 2000-01-01 00:11:39 - Couldn't get channel number: Transport endpoint is not connected
Sat, 2000-01-01 00:11:39 - Doing disconnect
Sat, 2000-01-01 00:11:39 - sendto returned:
Sat, 2000-01-01 00:11:39 - Exit.
Sat, 2000-01-01 00:11:59 - ADSL is disconnected.
Sat, 2000-01-01 00:11:59 - WAN will be stopped.
Sat, 2000-01-01 00:11:59 - WAN will be stopped.


I called the ISP and they tested the line. Everything is ok.

So I tested the line with another modem (EasyTouch 510) and internet came back instantly.


I rechecked the credentials and they are identical.


Any idea what to test now?

New Member

Re: WRVS4400n can't get PPPoE to work.

I would give our Cisco Small Business Support Center a call to do some troubleshooting with you. The number is

1-866-606-1866

THANKS

846
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content