Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Configure Vlan SGE2010p

Hi everyone,

Just got a new SGE2010P layer 3 switch. I'm trying to configure Vlan to reach a few subnet. I have the original 192.168.1.0/24 as vlan1. I want to reach our WiFi subnet 192.168.10.0/24. The WIFI router is directly connected.  It's new for me as the previous Job i was sorking with a ws-3750-48.

i did from console  change my switch to layer 3 mode... ( i want it as the DGW for each Vlan)

from the web interface, i create a vlan4 for our WIFI

Next i go to ipv4 to add an IP address to vlan 4 like 192.168.10.254 /24

As soon as I apply the IP the switch stop responding, Ping request time out..  i need to reboot the switch..

Any help?  may be i did something wrong?

Thanks,

2 REPLIES
New Member

Re: Configure Vlan SGE2010p

Hi.  Did you ever get this resolved?  Having the same issue.  Thanks.

Re: Configure Vlan SGE2010p

Hi

If you have a new SGE2010 and you can't get Layer 3 working.  I am guess that your existing  default gateway does not have routes pointing back to these new subnets.

If you are really having trouble, call the good folk at Small Business Support Community (SBSC) . Give it a go if you can, as IP routing works I'm guessing it's a configuration issue.

http://www.cisco.com/en/US/support/tsd_cisco_small_business_support_center_contacts.html

regards Dave

1750
Views
0
Helpful
2
Replies