Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

sg300-28p HAL_config_poe-A-POEFailDetected

I have a small network with a number of sg300-28p's (8).

Two of them have 'failed' after recently upgrading to the 1.3.0.62 firmware release.  One failed immediately after upgrading (the below symptoms started on the first boot after upgrade) -- another failed in the same fashion a few weeks after upgrading.

The symptom they are reporting is that they log messages like this at least once per second to the console/rsyslog:

Oct  2 12:35:03 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x11c6 dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:04 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x11c0 dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:05 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x12b8 dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:05 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x12ca dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:06 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x11be dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:07 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x11b2 dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:08 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x11ca dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:09 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x12bc dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:10 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x11b6 dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:11 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x11ce dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:13 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x11c0 dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset, aggregated (1) 

Oct  2 12:35:13 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x318 dev_num 0 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:13 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(HALP_config_poe_690xx_check_master_reset - Master HW RESET . val 0x0 dev_num 0!!) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:14 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x12ea dev_num 0 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:14 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_write_mem failed. addr 0x139c dev_num 0 val 0x1) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:15 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x139c dev_num 0 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:16 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x12e6 dev_num 0 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:17 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x12e8 dev_num 0 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:18 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x12c0 dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:19 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x12c8 dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:20 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x11be dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:21 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x11ba dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:22 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x11d2 dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:23 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x12c4 dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:24 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x11be dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset, aggregated (1) 

Oct  2 12:35:24 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x11d6 dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:25 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x11c0 dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:27 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x12c8 dev_num 1 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset, aggregated (1) 

Oct  2 12:35:27 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(i2c_read_mem failed addr 0x318 dev_num 0 val 0x0) was detected: POE is Disabled untill Reset 

Oct  2 12:35:27 rr-cisco-sg300-mainlab-2 %HAL_config_poe-A-POEFailDetected: POE ERROR(HALP_config_poe_690xx_check_master_reset - Master HW RESET . val 0x0 dev_num 0!!) was detected: POE is Disabled untill Reset

The units take a long time to boot correctly -- if looking at the bootup process while logged intot the serial console, the above messages are shown shortly after the firmware image is unpacked -- after a lengthy amount of time the units seem to come up however the messages never stop ...

I've always had most of the poe ports explicitly disabled with `power inline never` as part of the switchport configuration.  I've tested one of the switches with nothing plugged in except power cable and serial console.  What's going on here?  What can I do to fix this?

Many thanks,

4 REPLIES
Green

sg300-28p HAL_config_poe-A-POEFailDetected

Hi Nathaniel, default reset the switch, if it doesn't clear, I'd call the SBSC and probably request RMA.

-Tom
Please mark answered for helpful posts

-Tom Please mark answered for helpful posts http://blogs.cisco.com/smallbusiness/

sg300-28p HAL_config_poe-A-POEFailDetected

Hi Nathaniel, did you ever resolve this?  I am seeing the same erors on one witch in a 3 switch stack right now.

thanks,


-- please remember to rate helpful posts --

-- please remember to rate and mark answered helpful posts --
Cisco Employee

sg300-28p HAL_config_poe-A-POEFailDetected

Hello Brandon,

Can you please contact Cisco Support and open a Service Request? One of our Engineers will be able to review the error message and find the root cause.

Thanks,

Nagaraja

For the benefit of anyone who

For the benefit of anyone who comes across this I saw this message on an SF300-48P today.  I had staged the switch in my lab, updated to 1.3.7.18 and new bootloader.  I put a static IP on it and plugged a couple devices into it.  The switch ran for a few days before the status light flashed amber and console showed this same error.  I tried reloading, rebooting and the switch would not come back.  Unresponsive to factory reset button too.  Console just starting showing garbage and some port lights lit solid.  I am getting it replaced now.

 

 

-- please remember to rate and mark answered helpful posts --
3048
Views
0
Helpful
4
Replies