Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

SGE2000p save config

Hi,

I have 2 SGE2000P switches configured in a stack + Layer 3 mode.

We encountered the following problem:

sometimes the switch reboots automatically. After reboot it loses a part of the config. (i always copied the config from running to startup and backup config)

after the last reboot i tried to copy the configuration through telnet. i had following error: copy completed with errors.

when i check the logs i see following errors:

       
Emergency %SYSLOG-F-OSFATAL: FATAL ERROR: Na02: ABORT DATA exception ***** FATAL ERROR ***** SW Version : 3.0.0.18 Version Date: 08-Nov-2009 Version Tim e: 16:21:37 Instruction 0xA6461C Exception vector 0x10 Program state register 0x20000013 0x00a5a2f4 0x00a5eb2c 0x00769c74 ***** END OF FATAL ERROR *****
2147482198 Emergency %SYSLOG-F-OSFATAL: FATAL ERROR: 3SWF: ABORT DATA exception ***** FATAL ERROR ***** SW Version : 3.0.0.18 Version Date: 08-Nov-2009 Version Tim e: 16:21:37 Instruction 0x171190 Exception vector 0x10 Program state register 0x20000013 0x0126b290 0x00473648 0x00476290 0x004690dc 0x005f2528 0x0064cc14 0x0064fb74 0x0037fa8c 0x003845a4 0x00384d10 0x00646618 0x00646bfc 0x0064792c 0x006cfadc ***** END OF FATAL ERROR *****
2147483026 Emergency %SYSLOG-F-OSFATAL: FATAL ERROR: 3SWF: ABORT DATA exception ***** FATAL ERROR ***** SW Version : 3.0.0.18 Version Date: 08-Nov-2009 Version Tim e: 16:21:37 Instruction 0x171190 Exception vector 0x10 Program state register 0x20000013 ***** END OF FATAL ERROR *****
2147483187 Error %Stack-E-STCK-EXCEP-HNDLR: Lost connection with unit 2 reason 0x20099. Unit will be rebooted .
2147483299 Error %Stack-E-STCK-DUPL-UNIT: Unit 1 was shutdown.
2147483411 Error %Stack-E-STCK-DUPL-UNIT: Unit 1 was shutdown.
2147483532 Error %INIT-E-ApplErr: Errors occurred during initialization
Unit No. Model Name Hardware Version Boot Version Software Version
1 SGE2000P 00.00.01 2.0.0.03 3.0.0.18
2 SGE2000P 00.00.01 2.0.0.03 3.0.0.18


Can somebody help me?
Thanks!

Everyone's tags (3)
2 REPLIES
Green

SGE2000p save config

Hi Sander, these switches have a very poor stack implementation. They do encounter some various odd and unusual behaviors from time to time.

You can try to use the CLI on this device to write the config and hopefully it will stay for you.

telnet to the switch

hold down ctrl and hit the z key

type in lcli

then log in to the switch CLI this way.

The switch is 100% unsupported on the CLI and all of the feature set is also unsupported. But it another way to accomplish things. There is no documentation for the CLI.

You may also want to upgrade to the newest firmware.

http://software.cisco.com/download/release.html?mdfid=282414068&softwareid=282463181&release=3.0.2.0&relind=AVAILABLE&rellifecycle=&reltype=latest

If you do choose to upgrade to the newest software, I'd highly recommend to factory default that switch stack and manually reconfigure. It would make a big difference in behavior.

-Tom
Please mark answered for helpful posts

-Tom Please mark answered for helpful posts http://blogs.cisco.com/smallbusiness/
New Member

SGE2000p save config

Hi Tom,

It has been a long time since you answered.

A small update on this problem.

I've updated the switches to the latest firmware. I can't repeat the problem on al my switches.

The switch were i can repeat the problem is a stand alone switch with the latest firmware.
I did a copy running config to start up and backup config with the command line (lcli) it's allways succesfull.

But when i do a reboot is alwas loses the pvid settings of all ports. They are turned back to default....

Thanks for your answer.

Sander

626
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content