Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

SGE2010 and IPv6 configuration

Dear sirs,

I own a /48 ipv6 address block , and i'd like to cut it in /64 blocks with a SGE2010 switch .

Layer 3 and IPv4 configuration works well : IP configuration on vlans and IP routing between vlans.

MachineA (172.18.10.200)    <====> (172.18.10.253/24) switch (172.18.255.1/24)   <=====> MachineB (172.18.255.100)

I'd like to do the same configuration in ipv6 : but i experience problems :

When i want to add an ipv6 interface, it doesn't add it, but replaces the already defined ipv6 interface.

I first thought of a problem with web administration interface , so i tried to define a configuration file like this :

vlan database
vlan 2,255
default-vlan vlan 10
exit

interface ethernet 1/g6
switchport access vlan 2
exit

interface ethernet 1/g47
switchport access vlan 255
exit

interface vlan 2
name Wan
ip address 172.18.1.253 255.255.255.0
ipv6 enable
ipv6 nd dad attempts 0
ipv6 address 2001:7a8:5a90:1::60/64
exit

interface vlan 255
name Admin
ip address 172.18.255.1 255.255.255.0
ipv6 enable
ipv6 nd dad attempts 0
ipv6 address 2001:7a8:5a90:255::1/64
exit

interface vlan 10
ip address 172.18.10.253 255.255.254.0
ipv6 enable
ipv6 nd dad attempts 0
ipv6 address 2001:7a8:5a90:1000::2/64
exit

hostname sw-48-1g
clock timezone 2

And i uploaded it through the web interface , replacing the startup-config.

After rebooting the device : only the vlan2 ipv6 configuration is used ... all other vlans only respond in IPv4 .

Did I made something wrong ?

Regards.

Everyone's tags (2)
773
Views
0
Helpful
0
Replies
CreatePlease to create content