Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Cisco MDS - DS-X9704 10G module Interface not coming up

Hi,

Cisco MDS 9222i - DS-X9704 10G FC interface is not coming up. Please let me know if we unshut the interface with SFP whether the RED LED will be glowing or not in Tx port. When I unshut a 4 G FC interface with SFP in it, the RED Led started glowing in Tx port of that interface, but same thing is not happening with 10 G FC interface.

Thanks

Abhilash

Everyone's tags (6)
3 REPLIES
New Member

Re: Cisco MDS - DS-X9704 10G module Interface not coming up

Abhilaash,

Can you verify first the SFP type is correct for the module.

http://www.cisco.com/en/US/partner/prod/collateral/ps4159/ps6409/ps4358/product_data_sheet09186a00801bc698.html

on table 1 check the correct SFP for DS-X9704 module.    make sure both sides have same type of SFP.

then check the command

show interface fcx/y trans details  (for the port in question)

check Rx Power    Tx Power    values ,  to verify if the signal is received and transmitted properly to rule out the layer one issues.

If there is patch panel in between   switchport to device.. then it should be checked also.

New Member

Cisco MDS - DS-X9704 10G module Interface not coming up

Here the SFP details,  my doubt is that if we unshut an interface whether we will get an RED LED in one of the port of that interface....

switch# show interface fc2/1 transceiver details

fc2/1 sfp is present

    Name is CISCO-EXCELIGHT

    Manufacturer's part number is SDX4102FL-C1-M

    Revision is A

    Serial number is ECL152803N5

    FC Transceiver Type is X2 Medium

    FC Connector Type is SC

    Bit Encoding is NRZ

    Protocol Type is 10GFC

    Standards Compliance Codes :

    10GbE Code Byte 0 : 10GBASE-LR

    Fiber type Byte 0 : SM, Generic

    Fiber type Byte 1 : Unspecified

    Transmission Range is 1000 (in 10m increments)

    Cisco extended id is Unknown (0x0)

    No tx fault, rx loss, no sync exists, diagnostic monitoring type is 0xc7

    SFP Diagnostics Information:

----------------------------------------------------------------------------

                                     Alarms                  Warnings

                                High        Low         High          Low

----------------------------------------------------------------------------

  Temperature  41.05 C         74.00 C     -4.00 C     70.00 C        0.00 C

  Voltage       0.00 V          0.00 V      0.00 V      0.00 V        0.00 V

  Current      45.35 mA       120.00 mA    18.00 mA   131.07 mA       0.00 mA

  Tx Power     -2.41 dBm        4.50 dBm  -12.20 dBm    0.50 dBm     -8.20 dBm

  Rx Power    -31.55 dBm --     4.50 dBm  -18.42 dBm    0.50 dBm    -14.40 dBm

  Transmit Fault Count = 2

----------------------------------------------------------------------------

  Note: ++  high-alarm; +  high-warning; --  low-alarm; -  low-warning

Cisco Employee

Cisco MDS - DS-X9704 10G module Interface not coming up

Looks to me SDX4102FL-C1-M is a valid 10G SFP

Here are some thougts might help narrow down the problem

1) was that working before; anything changed recently

2) how many 10 G link you have, does that problem happen to 1 link or others also

3) swap cable/sfp/port

4) is the module (DS-X9704) module up

5) any error message from the switches at both end of the connection

6) are these 2 switches directly connected?

1109
Views
0
Helpful
3
Replies