Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Can't reach SX20 Admin GUI

I can successfully receive and place calls, however, when I input the IP address in the browser I get a "time-out" error. The GUI was working perfectly a few days ago. It's been non-responsive all week. I just find it strange that we can make and receive calls. Please adivse.

Everyone's tags (3)
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
VIP Green

Can't reach SX20 Admin GUI

Hi Darrel,

I don't think you can do a factory reset with the remote.  You can do it with physical access to the device though...

1)     Turn off SX20

2)     Hold power button for ~10 seconds (until it starts blinking)

3)     Press the power button twice

4)     SX20 should factory reset.

Wayne

--

Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.

Wayne
--
Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.
8 REPLIES
VIP Green

Can't reach SX20 Admin GUI

Are you just trying via http, or have you tried https as well?  It could be that only one (or both) of the NetworkServices for the GUI access has been turned off.

If you can telnet or SSH to the device to access the CLI, check the output of an xconfig, you should see

     *c xConfiguration NetworkServices HTTP Mode: On

     *c xConfiguration NetworkServices HTTPS Mode: On

If they're Off, you can use the CLI to turn them back On again to restore your GUI access.

Wayne

--

Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.

Wayne
--
Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.
New Member

Can't reach SX20 Admin GUI

I've tried http and https. No luck

SSH using PuTTY timed-out.

Used remote at codec: http and https were "ON"

Please advise.

Can't reach SX20 Admin GUI

Here's silly question for you; have you re-booted the system?

/jens

Please rate replies and mark question(s) as "answered" if applicable.

Please rate replies and mark question(s) as "answered" if applicable.

Can't reach SX20 Admin GUI

Also, is the codec used via CUCM or without? If used with CUCM did you enable the remote access?

If its disabled andyour connecting to the right box I would not expect a timeout rather then a

connection refused which immediately would close the connection.

Are you sure that there the ip address did not change/ that you have the correct one or that there is no

firewall or proxy or something else in between blocking the connection?

Besides that it is possible to either use a special serial cable or a usb-serial cable to connect to the

codec to get serial access to the cli to check on the config.

Please remember to rate helpful responses and identify helpful or correct answers.

Please remember to rate helpful responses and identify

VIP Green

Can't reach SX20 Admin GUI

Hi Darrell,

If you can't ssh, telnet, http, or web in to the device, it sounds like there's some sort of network issue there...

Have you cheked the IP settings on both the codec and the PC you are connecting from (different subnets/wrong subnet masks/etc)?

Can you ping the device from your PC?

Have you tried another browser?

Have you tried without a proxy server enabled in your browser (if it's a coporate image and they force a proxy, it could be causing an issue)?

At a last resort, you could factory reset the device.

Wayne

--

Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.

Wayne
--
Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.
New Member

Can't reach SX20 Admin GUI

Wayne et all,

A factory reset will work best. Any way to perform it with the remote?

DW

VIP Green

Can't reach SX20 Admin GUI

Hi Darrel,

I don't think you can do a factory reset with the remote.  You can do it with physical access to the device though...

1)     Turn off SX20

2)     Hold power button for ~10 seconds (until it starts blinking)

3)     Press the power button twice

4)     SX20 should factory reset.

Wayne

--

Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.

Wayne
--
Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.
New Member

Can't reach SX20 Admin GUI

Thanks everyone.

I reset the unit and we're back to proper functionality. Still not sure why we lost-it to begin-with, but a hard reset always helps.

1730
Views
15
Helpful
8
Replies
CreatePlease login to create content