Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

Lighttpd Issue After TC6 Upgrade

All,

Has anyone else run into issues with lighttpd after upgrading to TC6?  I had a customer yesterday upgrade to TC6 and after the upgrade they could no longer access the codec via HTTP or HTTPS.  After further investigation I found that the lighttpd service was not running and when I tried to start it I would get an SSL error.  Additionally I found that the default certificate that comes with the codec was named 'migration.pem' instead of 'selfsigned.pem'.

I was able to resolve the issue by deleting the 'migration.pem' cert, then I started the lighttpd service which auto generated a new cert called 'selfsigned.pem' in the correct folder, now they can access the codec via HTTP again.        

Is this a bug by chance or just a one off thing?

Thank you,

Justin Ferello
Technical Support Specialist
KBZ, a Cisco Authorized Distributor
http://www.kbz.com
e/v: justin.ferello@kbz.com       

Thank you,
Justin Ferello
Technical Support Specialist, ScanSource KBZ
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Cisco Employee

Lighttpd Issue After TC6 Upgrade

CSCue52815 - Lighthttpd doesnt start up if verifyclientcert is on and no cert is inst

$ /etc/init.d/S75lighttpd restart
Stopping lighttpd
Starting lighttpd
2013-02-07 11:24:17: (network.c.590) SSL:
error:00000000:lib(0):func(0):reason(0) /config/certs/ca/default.pem 
Failed to start the web server.

Workaround

Turn off CA list verification using the following command:
xConfiguration NetworkServices HTTPS VerifyClientCertificate: Off

Once this is off, you can access the web server (after a reboot) of the unit and upload the CA list before you optionally turn this feature back on.

Fixed in TC 6.1

/Magnus

4 REPLIES
Cisco Employee

Lighttpd Issue After TC6 Upgrade

Hi Justin

Did the customer specifically upgrade to TC6.0?

/Magnus

Lighttpd Issue After TC6 Upgrade

Magnus,

Yes the upgraded to TC6.0.1 specifically.

Thank you,

Justin Ferello
Technical Support Specialist
KBZ, a Cisco Authorized Distributor
http://www.kbz.com
e/v: justin.ferello@kbz.com

Thank you,
Justin Ferello
Technical Support Specialist, ScanSource KBZ
Cisco Employee

Lighttpd Issue After TC6 Upgrade

CSCue52815 - Lighthttpd doesnt start up if verifyclientcert is on and no cert is inst

$ /etc/init.d/S75lighttpd restart
Stopping lighttpd
Starting lighttpd
2013-02-07 11:24:17: (network.c.590) SSL:
error:00000000:lib(0):func(0):reason(0) /config/certs/ca/default.pem 
Failed to start the web server.

Workaround

Turn off CA list verification using the following command:
xConfiguration NetworkServices HTTPS VerifyClientCertificate: Off

Once this is off, you can access the web server (after a reboot) of the unit and upload the CA list before you optionally turn this feature back on.

Fixed in TC 6.1

/Magnus

Lighttpd Issue After TC6 Upgrade

Magnus,

This is correct, the exact issue I was running into.  Thank you for looking into this.

Thank you,

Justin Ferello
Technical Support Specialist
KBZ, a Cisco Authorized Distributor
http://www.kbz.com
e/v: justin.ferello@kbz.com

Thank you,
Justin Ferello
Technical Support Specialist, ScanSource KBZ
278
Views
5
Helpful
4
Replies
CreatePlease to create content