Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

VCS x7 with B2BUA - Lync 2010

I´d like to know which is the best way to register Lync server to VCS x702?

I try to use B2BUA, but the status in the zone shows "SIP: Failed to connect to (vcs_ip):65070 : Connect failed

And the status of B2BUA application :"The VCS is not connected to the B2BUA service"

When I try to create a zone "neighbor" using TLS option, I can call E20 by my Lync client, but when I try to call Lync by my E20 don´t work.

Thanks.

  • TelePresence
Everyone's tags (3)
15 REPLIES
Silver

VCS x7 with B2BUA - Lync 2010

Hi Lucio,

if you haven't already, please check out the OCS/Lync deployment guide for the VCS, available at

http://www.cisco.com/en/US/products/ps11337/products_installation_and_configuration_guides_list.html.

This guide contains detailed instructions on how to configure the VCS to integrate with OCS/Lync using the B2BUA on the VCS.

- Andreas

New Member

VCS x7 with B2BUA - Lync 2010

Hi Andreas, thank you for the update.

I already have read this guide... but when I activated the B2BUA the service doesn´t start...

FindME feature is a prerequisite to have B2BUA enabled ?

Thanks.

Silver

VCS x7 with B2BUA - Lync 2010

Hi Lucio,

FindMe is not required for using B2BUA.

Could you please post a screenshot from the Status > Applications > OCS/Lync B2BUA page on the VCS, as well as a screenshot from Edit Zone page for the 'To Microsoft OCS/Lync server via B2BUA' neighbor zone on your VCS?

- Andreas

New Member

VCS x7 with B2BUA - Lync 2010

Andreas,

follow the screenshots..

Silver

VCS x7 with B2BUA - Lync 2010

Lucio,

has the IP address of this VCS been changed recently? Can you confirm that 10.10.40.101 is the current IP address of the VCS?

Can you confirm that Applications > B2BUA > Microsoft OCS/Lync > Configuration > Microsoft OCS/Lync B2BUA is set to 'Enabled'?

Can you try to restart the VCS to see if this corrects the issue?

- Andreas

New Member

VCS x7 with B2BUA - Lync 2010

Andreas,

This is the current and without change IP from VCS...

I already restared the VCS... the same status.

Upgrading to x703 could be the a possible solution ?

Thanks

Silver

VCS x7 with B2BUA - Lync 2010

Lucio,

can you also please post a screenshot of the 'Advanced settings' section on the B2BUA page?

Specifically, is 'Port on B2BUA for VCS communications' and '

Port on B2BUA for OCS/Lync call communications' set to their defaults of 65070 and 65072, respectively?

- Andreas

New Member

VCS x7 with B2BUA - Lync 2010

Andreas,

Yes they are set to default ports.

Silver

VCS x7 with B2BUA - Lync 2010

It seems like all of your settings are correct. This should work just fine on X7.0.2, but I guess you could try upgrading to X7.1 to see if this makes any difference.

If upgrading does not help or if you're not able to upgrade, I would recommend you get a TAC case opened so that logs can be collected from your VCS.

- Andreas

2071
Views
0
Helpful
15
Replies
This widget could not be displayed.